VW Polo 1.4

08 Cze 2017, 19:43

OlofB napisał(a):Dlatego też znalazłem Astre 2 z gazem i fajnymi alufelgami.. jedyne co przykuło uwagę to, że ma dopiero auto od pół roku i sprzedaje.
https://www.olx.pl/i2/motoryzacja/samoc ... ery&page=2

ale że która bo ja tam kilka widzę w tym też I generacje..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2017, 20:02

Obstawia, że chodzi o tą [link do oferty na Olx wygasł]

Jeśli to ta, to czemu sprzedaje po pół roku? No i tak patrząc z daleka na wstępie opony do wymiany, bo jakieś takie łyse
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

08 Cze 2017, 21:08

Witam ponownie.. Byłem obejrzeć Peugota 206. Na aukcji wydawał się, że prawie idealny a na żywo.. Byłem jeszcze z 2 innymi osobami to nie wierzyli jak on to zrobił, że ukrył to wszystko na zdjęciach. Ale do rzeczy.. wracając wjechaliśmy do takiego.. małego przydomowego komisu i nic nie było ale właściciel powiedział, że sprowadził właśnie świeżą Corse C z 2001 roku. Stan lakierniczy no bez najmniejszej rysy. Wiem, że z komisu to też ryzyku kupić. Auto bez klimy, lecz z szyberdachem, w środku bardzo zadbana. Cena jaką chce za samo auto to 3500 + opłaty które powiedział, że zrobi to będzie koło 4200. Cena bardzo dobra według mnie, patrząc na ceny z OLX itp.
A no i silnik.. niestet 1.0, lecz ja będę robił trasy SZKOŁA>DOM>SKLEP. Czyli minimum. do szkoły jakieś niecałe 1 km do miasta jakieś 3 km. 60 koni myślę, że jako pierwsze auto starczy
OlofB
Nowicjusz

Auto: Opel C
Silnik: 1.0 58 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

08 Cze 2017, 22:07

Trochę strach pomyśleć za ile kupił tą Corsę, zwłaszcza, że musiał ją jeszcze przywieźć.
1.0 byłby jeszcze znośny, gdyby cierpiał jedynie na brak mocy. Niestety okazuje się też awaryjny (rozrząd), co w przypadku awarii oznacza wymianę silnika (nie opłaca się naprawiać)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

09 Cze 2017, 08:56

Ja bym pominął tą Corsę,tak jak przedmówca wspomniał kiepski silnik i śmieszna cena.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Cze 2017, 10:10

Od razu po zakupie poszłaby do mechanika aby wymienił lub chociażby ocenił stan rozrządu także byłby nowy to może by pochodził. Patrząc z drugiej strony.. tyle kilometrów co ja będę robił to ten silnik nie będzie się kiedy miał psuć :D
Brak mocy mi nie przeszkadza.. moje pierwsze auto nie chce od razu się spotkać że słupem czy innym samochodem. Plus do tego małe OC bo za bmw czy astrę wyliczyli mi jako współwłaściciel 1800 i 1200.
Jadę dzisiaj jeszcze raz bo się umówiłem z nim, bo chciał ją przygotować bo ja mył i odkurzał i powiedział, że na jutro będzie jeszcze ładniejsza. No zobaczymy :)
OlofB
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...

09 Cze 2017, 10:46

OlofB napisał(a):tyle kilometrów co ja będę robił to ten silnik nie będzie się kiedy miał psuć

Ale możesz już kupić zepsuty lub zużyty... Wymiana rozrządu nie naprawi stanu silnika :|
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

09 Cze 2017, 13:11

OlofB napisał(a):Od razu po zakupie poszłaby do mechanika aby wymienił
mówisz, że na wstępie chcesz wpakować 1.5k za sam rozrząd? :roll: to nie jest pasek i dwie rolki za 300zł...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

09 Cze 2017, 13:45

Macie Panowie rację.. Nawet dzisiaj się podpytałem mechaników z miasta i każdy niestety odradził silnik 1.0. Teraz mam dylemat. Znalazłem jeszcze dwie inne Corsy.
[link do oferty na Olx wygasł]
1.2 benzyna ( dla mnie wystarczy i z klimatyzacją)
Tu niestety Diesiel i raczej ten odpada
I ta chyba najlepsza tylko bez szyberdachu nawet
OlofB
Nowicjusz

09 Cze 2017, 13:57

3500 to mało na Corsę C.
galakty
Forumowicz VIP

09 Cze 2017, 15:10

I co przez to rozumiesz? Coś musi być czy po prostu taka okazyjna cena?
OlofB
Nowicjusz

09 Cze 2017, 17:00

Zasadniczo 1.0-1.4 z łańcuchem wszystkie były do kitu, a więc trzeba uważać.
Ten dieselek jest fajny :ok: tzn dźwięk i kultura pracy na poziomie młockarni, ale jedzie fajnie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

10 Cze 2017, 17:52

Za 3k to kupisz Corsę B w ładnym stanie z bogatym wyposażeniem..
Barol
Awatar użytkownika

19 Cze 2017, 19:44

Witam ponownie. Przepraszam, że odkopuje lekko temat ale... samochód kupiony... Niestety, albo stety specjalnej troski Corsa C 1.0.
Ale mam do Was pytanie.. dostałem wszystko pięknie do samochodu i gra i buczy, mechanik pochwalił zakup pod względem technicznym ale.. Dostałem pusty bagażnik, czyli bez gaśnicy itp. ja wiem, że to nie jest jego obowiązek.. on tylko sprzedaje samochód a nie jest sklepem motoryzacjnym.
Mój ojczym, który jest nerwowym człowiekem można tak powiedzieć, robi kłótnie w domu, że dostałem koło zapasowe ale nie dostałem do niego klucza oraz lewarka. Wszyscy mu mówią, że to nie jest obowiązek, żeby to dał ale on trzyma przy swoim i nie chce odpuścić.
Proszę, powiedzcie mi czy mam rację, że on nie ma obowiązku dodania do samochodu takich rzeczy jak lewarek czy klucz.
OlofB
Nowicjusz

19 Cze 2017, 19:48

Ło jezu, ale awantura rodzinna, pochowaj ostre narzędzia!

Gaśnica jest elementem obowiązkowym, w nowym aucie dostaniesz, ale sprzedający może ją sobie zabrać, to jego gaśnica, nie jest przypisana do auta.
To samo lewarek i klucz, jak nie dał, a nie zauważyłeś, nie dopytałeś, to nie dał i koniec.

A jak ojciec uważa, że to tragedia, to rękojmia i zwracaj auto + do sądu, warto się tłuc o Corsę 1.0 :D
galakty
Forumowicz VIP