VW Polo III 2001 1.0 Samochód czasem nie odpala

16 Wrz 2012, 15:08

Wczoraj jechałem w dłuższą trasę 200km. Zrobiłem sobie krótki postój, po którym samochód nie chciał mi odpalić. Jednak się udało i już nie miałem więcej problemów. Ostatni raz zdarzyło mi się tak jakieś 3 miesiące temu (rzadko jeżdżę). Co mogło się stać?

W moim aucie miałem problemy z szarpaniem, gaśnięciem w czasie jazdy. Wymieniono mi póki co filtr paliwa, nie wiem czy to pomogło czy nie bo szarpanie i gaśnięcie zdarzało się rzadko, i rzadko też jeżdżę, więc nie potrafię ocenić. Za miesiąc (bo fundusze mi pozwolą) wymienię wszystko co potrzebne rozrząd, olej silnikowy, filtry powietrza, paliwa i może powiem o problemach z szarpaniem i gaśnięciem żeby sprawdzili. I jeszcze coś mi piszczy, zwłaszcza na zimnym silniku (ze słyszenia tak jakby jakiś pasek :) ale to tylko takie moje wyobrażenie po dźwięku)
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...