Vw sharan -ubytek płynu chłodniczego przez korek

11 Sie 2009, 06:38

Witam wszystkich.Posiadam vw sharana 1,9tdi.Bardzo proszę o pomoc,gdyż mój sharan systematycznie wyrzuca mi płyn przez korek(zawór)-jakieś 0,5l na 100km przy normalnej jeżdzie100-120km/h.Jak szybciej to troszkę więcej.Wymieniłem już trzy korki-sytuacja powtarza się.Woda do oleju się nie przedostaje,w zbiorniczku brak bombli i śladów oleju.Przejechałem już 5 tys km i jest cały czs to samo(nie pogarsza się).Mechanicy rozkładają ręce.Poradżcie co robić-może ktoś miał podobny przypadek-pozdrawiam
rodamian
rodamian
Nowicjusz

Miejscowość: zgierz
  • 11 Sie 2009, 13:42

Albo układ jest zapowietrzony,albo do układu przedostają sie spaliny.Piszesz,że nie ma bąbelków,więc to ostatnie można teoretycznie odrzucić.Możesz więc mieć zapowietrzony układ.Może to się teź wiązać z nieszczelnością tego układu.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

17 Sie 2009, 15:03

kolego albo tak jak kolega pisal albo poprostu nie ma wystczajacego obiegu posłuchaj mojej rady i wymien termostat moze sie do konca nie otwierac
    kamilszczak01

18 Sie 2009, 06:59

kamilszczak01 napisał(a):kolego albo tak jak kolega pisal albo poprostu nie ma wystczajacego obiegu posłuchaj mojej rady i wymien termostat moze sie do konca nie otwierac[/quote
    dzięki za podpowiedż

[ Dodano: Wto Sie 18, 2009 08:01 ]
    MotoAlbercik napisał(a):Albo układ jest zapowietrzony,albo do układu przedostają sie spaliny.Piszesz,że nie ma bąbelków,więc to ostatnie można teoretycznie odrzucić.Możesz więc mieć zapowietrzony układ.Może to się teź wiązać z nieszczelnością tego układu.
    dzieki -podobno układ sam się odpowietrza-jeżeli jest jakiś inny sposób to napisz
    rodamian
    rodamian
    Nowicjusz

Miejscowość: zgierz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...