VW t4 95 rok awaria skrzyni biegów

15 Kwi 2009, 12:42

jak w temacie problem skrzyni biegów, auto przejechane ma 180 000 nie było przeładowywane i nie było używane na co dzień, problem pojawił się miesiąc temu kiedy sporadycznie nie wchodziły biegi 1 i 5, przed świętami kiedy ruszyłem ze skrzyżowania w ciągu kilki chwil zginęły wszystkie biegi oprócz 4 :( ze skrzyni nie wydobywają się żadne dźwięki, kiedy chcę wrzucić jakiś bieg auto po prostu nie jedzie. Pytanie: z jakimi kosztami mogę się liczyć i czy będzie konieczność wymiany całej przekładni.
Coolaaa!!!!
Nowicjusz

Miejscowość: Suchedniów
  • 16 Kwi 2009, 00:20

Nie wiem jak tam jest zrobione ale może wystarczy ustawić i dokręcić drążek łączący lewarek zmiany biegów ze skrzynią. Mógł sie poluzować. W renówkach jest on zaciskany śróbą i jeśli dobrze nie ustawisz to albo R albo 1 albo 5 brak albo wogóle jest hu...nia. Sprawdź ten drążek na początek. Najłatwiej i najtaniej.
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

21 Kwi 2009, 16:49

jezeli przy drazku zm biegow bedzie ok to masz skrzynie do wymiany,jeszcze na dodatek sa dwa rodzaje.od 1200 do 2000zl za sama skrzynie.masz od nowosci tego t4??bo jesli nie to nie wiesz kto co wczesniej z nim robil
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

21 Kwi 2009, 20:43

Na skrzyni jest taka plastikowa gałka do której jest przyczepiony metalowy drążek który idzie od kasety od lewarka pod kabiną do tej gałki na skrzyni.
    Jak ta gałka się wypracowała to biegi mogą wyskakiwać lub w ogóle może nie być niektórych biegów.
    stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
      Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...