Vw transporter t5 2,5l turbo diesel

22 Lis 2011, 21:48

Mam problem silnik pracuje tylko jak odłączę przepływomierz powietrza ( ale niema mocy i klekocze dopiero jak trzymam na obrotach wtedy mogę podłączyć ten przepływomierz i chodzi dobrze od 1300 w górę ale jak puszczę nogę z gazu silnik gaśnie ) z kolei nie pracuje wcale przy podłączonym od razu przepływomierzu powietrza ... żeby go uruchomić na nowo muszę ponownie odłączyć przepływomierz :? ... sprawdzałem już komputer i nie pokazuje żadnych błędów ... sprawdzone są również pompowtryski .. bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję :) Janusz
Janusz00
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 2000
Auto: peugeot 306

23 Lis 2011, 00:18

Na próbę sprawdź jak się zachowuje silnik z odłączonym tylko czujnikiem temperatury od wtrysku ?
andrzej_124
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 22:46

witam okazało się ze ktoś wcześniej robił głowice w tym silniku ze rozrząd jest na kołach zembatych to sie nawet nie spodziewałem ze może być delikatnie przestawiony na wałku rozrządu i dlatego miał takie dziwne objawy .i pomiendzy wałkiem i kołem zembatym jest specjalna podkładka jeżeli jej niema to w czasie jazdy wałek rożrządu sam się przestawia i do tego uszkodzony był przepływomierz powietrza tak ze się skończyło na wymianie koła zembatego i podkładki przeciw anty poslizgowej której niebyło i przepływomierza powietrza i wan teraz śmiga za podpowiedz wielkie dzięki
Janusz00
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 2000
Auto: peugeot 306
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...