Wałek od punto 75 do uno 1.0

29 Lip 2006, 12:26

dowiedzialem sie ze do uno 1.0 Fire podchodzi walek od punto 75 ktory to ma inne konty otwarcia zaworow i dodaje mocy, oryginalny w uno 1.0 zamyka zawory wyedochowe w trakcie wydechu wiec autko jest zmulone troche :/

moje pytanie to czy duł silnika wytrzyma ten przyrost mocy?
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw

29 Lip 2006, 20:42

Według mnie spokojnie
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

29 Lip 2006, 21:37

no nie wiem czy tak spokojnie :roll:
nie można zmieniać tak sobie bezkarnie faz rozrządu bo mogą Cię spotkać niespodzianki.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

30 Lip 2006, 10:05

No fakt nie praktykowalem jeszcze nic takiego, ale powolujac sie na inne fora byl wlasnie poruszony ten temat i wlasciciele tych aut wypowiadali sie, ze nie ma zadnych ,,skutkow ubocznych'' :roll: .
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

30 Lip 2006, 10:36

podam wam przykład:
przestaw o dwa zęby pasek rozrządu i skutkuje to np.samozapłonem mieszanki i idąc dalej po pewnym czasie wypaleniem się zaworów.
z samozapłonem miałem problem w swoim aucie jakiś rozgarnięty niemiec wymieniał pasek rozrządu i "pomylił" się o trzy zęby no i przy wyłączani silnika pracował jeszcze chwile :lol: :lol: :lol:
po poprawnym ustawieniu rozrządu problem zniknoł.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

30 Lip 2006, 11:01

czytalem o tym na UKP i nic nie pisalo wlasnie o jakichs problemach, jak myslicie o ile moze wzrosnac wtedy moc?

a jakby zalozyc cala glowice od punto 1.2 75 ?? wydaje mi sie ze podchodzi, na wyglad jest taka sama
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z Paryża do Dakaru hybrydowym Priusem
    Kreatywni i żądni przygód. Tak mówili o sobie członkowie japońskiego klubu entuzjastów motoryzacji. W 1979 roku utworzyli rajdowy zespół zwany Team ACP i żeby buńczuczne oświadczenia otrzymały ...
    Świecąca podsufitka
    Toyota Boshoku Corp. stworzyła świecącą tkaninę do wykończenia wnętrza samochodów. Materiał jest utkany z optycznego włókna, które emituje światło w dowolnym wybranym kolorze. Technologia LED Źródłem ...

30 Lip 2006, 17:07

laciu napisał(a):czytalem o tym na UKP i nic nie pisalo wlasnie o jakichs problemach, jak myslicie o ile moze wzrosnac wtedy moc?

No niby jak sie to wszystko czyta to nikt nie pisze o jakis problemach, negatywnych skutkach :roll: .Nie wiem o ile moze wzrosnac moc bo ja nigdy takiego czegos(jeszcze)nie praktykowalem ale wedlug mnie wzrost mocy bedzie malo odczuwalny.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika