dowiedzialem sie ze do uno 1.0 Fire podchodzi walek od punto 75 ktory to ma inne konty otwarcia zaworow i dodaje mocy, oryginalny w uno 1.0 zamyka zawory wyedochowe w trakcie wydechu wiec autko jest zmulone troche :/
moje pytanie to czy duł silnika wytrzyma ten przyrost mocy?
No fakt nie praktykowalem jeszcze nic takiego, ale powolujac sie na inne fora byl wlasnie poruszony ten temat i wlasciciele tych aut wypowiadali sie, ze nie ma zadnych ,,skutkow ubocznych'' .
podam wam przykład:
przestaw o dwa zęby pasek rozrządu i skutkuje to np.samozapłonem mieszanki i idąc dalej po pewnym czasie wypaleniem się zaworów.
z samozapłonem miałem problem w swoim aucie jakiś rozgarnięty niemiec wymieniał pasek rozrządu i "pomylił" się o trzy zęby no i przy wyłączani silnika pracował jeszcze chwile po poprawnym ustawieniu rozrządu problem zniknoł.
pozdro
Z Paryża do Dakaru hybrydowym Priusem Kreatywni i żądni przygód. Tak mówili o sobie członkowie japońskiego klubu entuzjastów motoryzacji. W 1979 roku utworzyli rajdowy zespół zwany Team ACP i żeby buńczuczne oświadczenia otrzymały ...
Świecąca podsufitka Toyota Boshoku Corp. stworzyła świecącą tkaninę do wykończenia wnętrza samochodów. Materiał jest utkany z optycznego włókna, które emituje światło w dowolnym wybranym kolorze. Technologia LED Źródłem ...
laciu napisał(a):czytalem o tym na UKP i nic nie pisalo wlasnie o jakichs problemach, jak myslicie o ile moze wzrosnac wtedy moc?
No niby jak sie to wszystko czyta to nikt nie pisze o jakis problemach, negatywnych skutkach .Nie wiem o ile moze wzrosnac moc bo ja nigdy takiego czegos(jeszcze)nie praktykowalem ale wedlug mnie wzrost mocy bedzie malo odczuwalny.
Pozdrawiam.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.