Warsztaty samochodowe w Poznaniu i okolicy

07 Paź 2015, 12:32

Pilnie poszukuję opinii o serwisie samochodowym "MAXAUTO ELEKTRONIKA" - Poznań, Morasko 17A. Ktoś miał styczność z tymi panami?
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry

20 Paź 2015, 11:08

Ja polecam Jurpol dla poszukujących fachowej obsługi przy wymianie szyb.
Firma Jurpol posiada w własnej ofercie szyby samochodowe wspólnie z ich montażem. Kładzie sobie za priorytet wielką jakość usług. Jurpol instaluje szyby w autach osobowych, jednak także w pojazdach ciężarowych, szynowych, przemysłowych, a także zabytkowych itp. Przez szeroki wachlarz usług trafiamy do wielkiego zespołu odbiorców. Każdy konsument, który skorzystał z naszych usług będzie z pewnością zadowolony.

Jako lider w specjalizacji dystrybucji jak również wymiany szyb samochodowych Jurpol zajmuje się również czyszczeniem rys na szybach samochodowych jak również naprawą pęknięć. Załoga pracownicza to sami fachowcy, dlatego zadbają o jakikolwiek nawet najmniejszy szczegół. Jesteśmy firmą mobilną, wykonalny jest więc montaż szyb u klienta. Centrala naszej firmy Jurpol znajduje się w mieście Komorniki, niemniej jednak dysponujemy także sekcje: Poznań (filia Górczyn i Rondo Obornickie), Września, Kalisz i Bydgoszcz. Wkrótce rozpoczynamy dodatkowe punkty.
paka99
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 18 08 2011
Auto: Peugeot 206

21 Paź 2015, 11:50

Porządna firma motoryzacyjna świadcząca wysokiej jakości usługi to KUJAWA z Lubonia.. Fachowo i sprawnie wymieniają skrzynie biegów oraz mają duży wybór części zamiennych. Serdecznie polecam.
Boszny
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Nie mam

23 Paź 2015, 20:20

Potwierdzam ze mechanik Optigaz auto serwis poznań piatkowo to dobra firma . Oddałem tam auto (świerzo kupione) do przeglądu czyli wymiany filtrów oleju itd .. mechanik zadzwonil czy ma wymieniać bo filtr powietrza i kabiny sa jak nowe . Plus za uczciwość
Mariusz777
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 09 1996
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: honda civic 7
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

21 Gru 2015, 10:41

Ja korzystam z serwisu samochodowego w Luboniu na Powstańców Wlkp. 4A i bardzo sobie go chwale. Wszystkie naprawy są wykonywane sprawnie i zawsze na czas.
fankol
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 08 1983
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Audi A6
Silnik: 2,5
Paliwo: Diesel
Typ: Inny

11 Sty 2016, 21:57

No ja bym stawiał raczej na "okolice", wbrew pozorom są tam o wiele lepsze warsztaty niż w samym Poznaniu :) Kilka razy byłem w serwisie znajdującym się w Luboniu, Niedźwiedź-Lock i wyjechałem zadowolony. Raz naprawili mi zawieszenie, innym razem poprawili światła no i generalnie polecam ich na przeglądy. Mają też stronę http://serwis.niedzwiedz-lock.pl/
mankell
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2009
Auto: volkswagen golf
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon urlopowy w pełni - nie spiesz się na wakacje!
    Rozpoczął się sezon urlopowy, co oznacza, że Polacy będą pokonywać często setki kilometrów w swoich autach, aby dotrzeć na upragniony wypoczynek. Podczas długich podróży, zwłaszcza w okresie letnim łatwo o zmęczenie, ...

27 Sty 2016, 13:51

Ja serwisuję w Maxauto od kilku lat. Najpierw opla, teraz toyotę. Elektryk samochodowy poprawił mi w oplu kable, do których dostała się wilgoć i wariował zimą. Dlatego gdy kupowałem toyotę poprosiłem ich o pomoc i diagnostykę komputerową. Teraz na bieżąco ją tam serwisuję. Chłopaki z pewnością znają się na rzeczy. Adres to Morasko 17A, Poznań- Piątkowo/k Suchy Las
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry

17 Lut 2016, 10:34

20 min od Poznania w Luboniu jest Euromaster. Kiedyś złapała mnie usterka na trasie i korzystałam z tego właśnie punktu serwisowego w Luboniu. Spotkałam się z miłą i fachową obsługą. A przede wszystkim usterka sprawnie została usunięta, tak że mogłam kontynuować moja podroż.
Szalony1258
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1966
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Man

25 Kwi 2016, 00:22

Ja korzystam z Pit Stop Poznań. Od dłuższego czasu korzystam z ich serwisu bo chłopaki znają się na swojej robocie, zawsze wszystko jest na czas i na cacy no i dobrze się dogadujemy.
Krzysztoff79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 1979
Przebieg/rok: 37tys. km
Auto: Mazda323

27 Kwi 2016, 10:21

Pewnie nie jeden z Was odwiedził już fastserv?
Chłopaki znają się na robocie i co najważniejsze - nie trzeba długo czekac :ok:
Gonzzy9
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 06 1991
Przebieg/rok: 38tys. km
Auto: BMW E36
Silnik: 1.8
Typ: Inny
Rok produkcji: 1986

31 Maj 2018, 13:50

Ze swojej strony zwrócę waszą uwagę na serwis.pit-stop-poznan.pl. Bardzo dobra jakość usług, do tego są po prostu terminowi, co mi się osobiście bardzo podoba. Ceny nienajgorsze, nie trzeba jakoś szczególnie nadwyrężać domowego budżetu
alinowak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 05 2000
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

09 Sie 2018, 14:24

Ja dość często jestem klientem serwisu audi centrum ławica, teraz mają usługę na wakacje że można zostawić u nich na czas urlopu swoje auto i zrobią przegląd, naprawią i umyją je. I ma się pewność że jest w dobrych rękach. Zapisać można się na ich stronie.
abednarz
Nowicjusz

Auto: opel astra combi

22 Sie 2018, 17:33

Ja ze swojej strony rekomenduje wszystkim użytkownikom Mercedesów poznański salon Duda Cars. W rodzinie jesteśmy ich klientami niemal od samego początku ich działalności - początkowo kupiliśmy W211, później W212, a w ubiegłym roku GLE. Standard obsługi od samego początku jest na wysokim poziomie i mówię tutaj zarówno o obsłudze w dziale handlowym, jak i w dziale serwisu. Nie było sytuacji w której trzeba było wracać na jakieś poprawki lub gdyby coś mijało się ze wcześniejszymi ustaleniami.

Z ciekawostek dodam, ze jeśli chodzi o ceny niektórych czynności serwisowych to bywają bardzo porównywalne z niezależnymi warsztatami. Dla przykładu - koszt wymiany oleju oraz filtrów w W212 to różnica 150 zł w porównaniu do warsztatu Boscha. Uważam, że regularny serwis w ASO zwróci się podczas odsprzedaży auta - uzyskując wyższą cenę sprzedaży oraz szybko znajdując nabywcę.

Duda Cars znajduje się na ul. Ptasiej 4, nieopodal stadionu INEA.
mmarcin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 05 03 2018
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mercedes W212
Silnik: 1.8 184KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

26 Lut 2019, 11:01

Polecę Ci Zakłady Mechaniczne Kazimieruk. Najlepsi fachowcy i ludzkie ceny
Michau64
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 1986
Auto: Nie mam

28 Lut 2020, 13:00

Jeśli chodzi o warsztat lakierniczy to sprawdzi się serwis Feliński Auto-dom z Łagodnej. Będziecie u nich mieć kompleksowe naprawy blacharsko-lakiernicze i to na wysokim poziomie przy całkiem rozsądnych cenach. Do tego świadczą też pomoc drogową 24 h a na czas naprawy samochodu oferują auto zastępcze. To świetni fachowcy z dużym stażem, nie raz zdarzyło mi się z ich usług korzystać albo komuś je polecać i zawsze wszystko wykonują solidnie i terminowo.
marsjasz84
Nowicjusz