Warto sie zainteresować? zakup audi IV

20 Sty 2014, 18:46

Witam,

chcę kupić samochód, ale niestety w chwili obecnej mogę przeznaczyć na nie do 4 tyś.
Zdecydowałem się na Audi - wiadomo za tą cenę nie kupie nic nowszego niż Audi IV.
Znalazłem takie ogłoszenie :
[link do Gratka wygasł]
Jeżeli jest tak jak opisał sprzedający to pomimo tego, że auto w środku trochę dobite to może warto się zainteresować? Samochód by mi służył jakieś 2 lata- dawno nie jeździłem i chciałbym mieć coś co jak skasuje nie będzie żal.
Co myślicie?
lewkonja
Obserwowany

Auto: nie mam

20 Sty 2014, 18:55

Szczerze jak nie masz zbyt dużo kasy odradziłbym audi a4 jeżeli właśnie o ten model Ci chodzi.ponieważ jest kosztowny w utrzymaniu. poleciłbym na sam początek jakieś małe autko typu Ford Fiesta mk3(patrz na blacharke bo jest troche cienka)
Vw golf II lub III ( choc w III gorsza blacha jak w II)
Citroen Xsara ( tylko to jest francuz :) )
Leszczorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

21 Sty 2014, 12:02

Dzięki, ale francuzów sobie daruje - złe wspomnienia z częściami:) Przemyślę
lewkonja
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Sty 2014, 12:22

też tak sadze o francuzach :)choć niektorzy tylko w takich się lubują.
jedynie zobacz sobie tą xsare z motorem 1.4 te silniki nie są drogi w utrzymaniu, bo np. tak jak Audi jest bardzo kosztowne :) sam mam to wiem :) teraz mam a3 to już jest dużo tańsze jak a4 na ten segment trzeba sobie poodkładać troche pięniązków.
jak bd miał jakieś jeszcze modele na oku to pisz to się coś doradzi :)
Leszczorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    [2018] Kia Ceed / Ceed SW
    Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...