Wgięta podłużnica

27 Sty 2016, 00:03

Cześć, mam sprawę, dodam od razu, że tak wiem po zdjęciach ciężko stwierdzić ale proszę o wyrozumiałość i wyrażenie opinii na podstawie tego co widać.
Otóż mam na oku ładną e36 coupe za przystępną cenę, tylko sprawa wygląda tak, ze była bita w przód, właściciel aktualny taka ją kupił i z zewnątrz wszystko ładnie spasowane, maska jest trochę innego koloru niż reszta ale to do wymiany.
W środku jednak wyraźnie widać na obu podłużnicach leciutkie "wklęśnięcia". Generalnie samochód ma mi być jako buda pod projekt z mocniejszym silnikiem więc zwracam uwagę bardziej na rdze i tego typu sprawy niż mechanikę, jest to jedyny mankament oprócz leciutkiej rdzewki na nadkolu no ale wiadomo, sprawy groszowe.
Poniżej zamieszczam zdjęcia i proszę o ocenę czy widoczne na zdjęciach wygięcia podłużnic mogą jakoś wpłynąć na późniejszą eksploatację auta.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp ;)

[link wygasł]
oraz
[link wygasł]
MethooD
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV GTI
Silnik: 1.8t
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

27 Sty 2016, 17:03

Nie wiadomo co to za rocznik, ale jak chcesz auto idealnie proste, to wal do salonu. To co pokazałeś to duperela bez znaczenia.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

27 Sty 2016, 18:16

Właśnie mam podobną opinie, rocznik niby 1997 ale i tak niemożliwe prawie znaleźć 20 letnie auto nie ruszone ;)
MethooD
Nowicjusz

27 Sty 2016, 18:19

Widać na zdjęciach, że nie ma wkoło nigdzie rdzy, plastiki na swoim miejscu i nie połamane, to mozna się zastanawiac nad kupnem ...
Anjin
Zaawansowany

27 Sty 2016, 18:39

Dokładnie, ładnie spasowany przód, śladu nie ma. Do tego naprawdę zdrowa, rdza jedynie w dwóch miejscach, progi zdrowiutkie no i ładne wyposażenie :)
MethooD
Nowicjusz

27 Sty 2016, 18:41

No to brać, kupować i niczego nie żałować ! :ok:
Anjin
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...

29 Sty 2016, 10:35

19-to letnie auto i tylka dwa ogniska korozji? Ja bym się zastanowił, czy nie było coś z jakiegoś powodu ( niekoniecznie kolizje ) robione wcześniej z blacharką.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Sty 2016, 13:47

Bunia już zakupiona :)
MotoAlbercik napisał(a):19-to letnie auto i tylka dwa ogniska korozji? Ja bym się zastanowił, czy nie było coś z jakiegoś powodu ( niekoniecznie kolizje ) robione wcześniej z blacharką.

Co masz na myśli :/ ?
MethooD
Nowicjusz