Większe od Audi A4 b5 do 4 tysiaków

09 Mar 2020, 11:08

miałem audi a4 b5 dizel bardzo fajne. z tyłu za małe i bagażnik za mały był w hatchback

najważniejsze dla mnie spalanie jak to audi 4 5l czyli jak najmniejsze

dziel tylko

2 foteliki z tyłu i osoba dorosła

większy bagażnik.
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 12:34

4 tysiaki masz

szału nie robi

Bezina lepsza bedzie

Zobacz co w powiecie masz

Bo daleko nie opyla sie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

09 Mar 2020, 12:40

benzyny nie bo mam reno megane 1 1.6 w benzynie i nie jeżdżę tym dziadem bo pali 3x tyle co audi I tylko dizlem będę jeździł. te reno stoi też dlatego że jest na benzynę bo nie lubię jeździć benzyną w tym przedziale cenowym
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 12:56

Skoro audi za małe weź passata
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Mar 2020, 13:06

dzięki za odpowiedź. jeszcze jakieś inne bo w okolicy 50km nei ma żadnego?
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 17:15

A4 nigdy nie było w hatchbacku i jeśli Megane pali 3razy tyle co A4 to coś jest nie tak poza tym niewiem czy wiesz ile kosztuje utrzymanie starego A4..

Swoją drogą jak często jeździsz skoro myślisz o dieslu? Bo diesel nie zawsze oznacza tanią jazdę..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...
    Światowa premiera Volkswagena cross up!
    Volkswagen rozszerza ofertę samochodów cross o nowego członka New Small Family, o cross up!. To miejskie auto pojawi się na rynku już latem i obok CrossPolo, CrossGolfa i CrossTourana będzie czwartym zindywidualizowanym ...

09 Mar 2020, 17:26

przepraszam sedan audi a4 b5. ciaśniejszy bagażnik niż te megane 1 hatchback i tak ma.
miałem a4 I 800km za 120zl robiłem w trasie 90km na godzinę nad morze. 2 lata nic się nie psuło tylko uszczelkę do pompy paliwa wymieniłem bo za mocno gazowalem na poślizgach i po kupnie wymieniłem tarcze łożysko i klocki. i do 6l między miastami. chcę jeździć 3x w tygodniu na wycieczki za miasto i po całym województwie. i ta audi dizel super się jechało. benzyna w clio 1 czy to megane to mi nie pasuje sposób pracy silnika. chcę dizel i już. brat ma skode z 2018 superb z salonu dizel 2.0 i tak gorzej mi się tym jeździ jak ta audi a4 b5 za 5 koła co miałem bo mi zepsułi. I teraz chce takie samo coś tylko większe
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 17:57

lowcarb napisał(a):miałem a4 I 800km za 120zl robiłem w trasie 90km na godzinę nad morze

A w tej bajce były smoki?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

09 Mar 2020, 18:06

Olejek napędówka jest po 5 zł. za litr.
120 zł. to 24 litry.
Podzielmy teraz 800 i 24 przez 8 (czyli ile pali na 100 km)
Wychodzi na to, że to auto ma silnik z przyszłości, gdzie diesle potrafiły wyciągnąć 3 litry na 100 km :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja się nie dziwie, że Meganka pali 3x więcej czyli 9 litrów :mrgreen: Ten diesel to niezły smok.

Jak mamy Ci pomóc skoro robisz sobie jaja? Styl pisma, ok, może jesteś na telefonie, ale takie coś nie ma racji bytu. Jakieś małe auto w dieslu, które byłoby w naprawdę długiej trasie bez większych przeszkód może, by 5 litrów uzyskało, ale nie stara i spierdziała audica :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Marcel2727, 09 Mar 2020, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2020

09 Mar 2020, 18:07

W tym budżecie trzeba szukać czegoś najbardziej znośnego blisko domu i po kolei się do nich przymierzać. Diesel za 4k będzie śmietnikiem, no ale to Twój wybór (bo produkuje paliwo) :ok:

Skąd jesteś? Może ktoś podejmie się szukania czegoś konkretnego.

Marcel "koleś" to Ty możesz mówić do swoich kolegów, nie używaj takich tekstów na forum...
Ostatnio edytowany przez mike, 09 Mar 2020, 18:09, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2020, 18:46

jestem z Lubań 59-800 dolnośląskie.

w takim razie chciałbym kupić audi a4 b5 kombi silnik 110km afn 1.9

każdy kolor tylko nie srebrny

a4 miałem 6 lat temu i jak pamiętam po 4zl kupowałem dizel i serio za 120 nad morze i z powrotem jechałem wychodzilo jakieś 4.5l na sto i tego chce ponownie. myślałem że coś oprócz passata i tego audi dostanę takiego większego ale chyba nie więc kupię ponownie a4 tylko kombi poprostu. i za 5k jak kupiłem 5 lat temu to żaden trup a mechanik od pompy mówił że silnik chodzi pięknie
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 20:26

Zerknij na takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

09 Mar 2020, 20:57

lowcarb napisał(a):w takim razie chciałbym kupić audi a4 b5 kombi silnik 110km afn 1.9
za mało kasy, żeby skupiać się na jednym modelu i wersji.
Znalezione na szybko:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] ruda na klapie bagażnika, ale czego się spodziewać w aucie za kilka tys
[link do oferty na Olx wygasł] nadkola robione po taniości, no ale j.w
[link do oferty na Olx wygasł] dyskusyjny silnik, ale ma papiery na wymiany i ogl wygląda dobrze
[link do oferty na Olx wygasł] sporo wyświetleń, więc coś może być nie halo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

09 Mar 2020, 21:08

dzięki za podpowiedź. w najbliższych dniach załatwiam znajomego z PT i jadę z nim wybierać. on sprawdzi auto na miescu czy musi być sprzęt z PT?
lowcarb
Nowicjusz

09 Mar 2020, 23:32

lowcarb napisał(a):PT
?

Tak czy inaczej Twoja wizja brzmi dość przerażająco. nie wiem co masz na myśli, ale w przypadku tak taniego auta max na co bym się zdecydował przy sprawdzaniu to byle kanał czy podnośnik, aby zobaczyć z ciekawości jak wyglada podłoga. Reszta to sprawdzenie czysto organoleptyczne no i czy papiery są ok
mike
Moderator
Awatar użytkownika