Witam proszę o pomoc brak niskich obrotów honda Civic 2.0itd

01 Lut 2021, 08:41

Witam i proszę o pomoc mam hondę 2.0itd 99r która kupiłem parę dni temu nie chce jechać na niskich obrotach odrazy obroty spadają 1000ob ale jeśli wcisne gaz 2 lub 3 razy obroty się utrzymują dopuki nie rusze gazem i i odnowa to samo jak wciskam gaz do spodu przyspiesza normalnie dopuki nie popuszczę 1500ob
Honda20
Nowicjusz

01 Lut 2021, 08:44

Weź to opisz jakoś składnie bo czytałem to 2 razy i nie wiem o co Ci chodzi
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2021, 08:49

Mam jeszcze takie pytanie nie wiem jak to nazwać czujnik turbo sprężarki zawór ciśnienia znajduje się nad linka od gazu wydaje chwilami dziwne dzięki z przerwami burczy zgrzyta wydaje mi się że tak chyba nie powinno być czy to może być przyczyną baku niskich obrotow
Honda20
Nowicjusz

01 Lut 2021, 08:55

Po niżej 1500ob nie da się jechać wciskam gaz do spodu a obroty spadają 1000 jak wcisne gaz 2lub3 razy będzie utrzymywał obroty i jechał przy 1500ob dopuki nie rusze pedałem od gazu poprostu jak rusze pedałem od gazu parę razy wszystko wraca do normy do puki nie dodam łup pisze pedała od gazu
Honda20
Nowicjusz

01 Lut 2021, 09:33

A jak ręcznie przy silniku dodasz gazu to jest ok?
Filtr paliwa wymieniony?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koenigsegg Regera hybrid – 2,8 sek., 1500 KM
    Kto da więcej za sportową hybrydę? W tej kategorii, hybrydowe coupe ze Szwecji jest absolutnym zwycięzcą i najmocniejszym seryjnie produkowanym autem z napędem spalinowo-elektrycznym na świecie. Napędza go benzynowy silnik ...
    Sztuczna inteligencja ma rozładować korki w Bangkoku
    Toyota Mobility Foundation razem z partnerami publicznymi i prywatnymi uruchomiła nowy projekt, w którym zaawansowana analityka danych przy użyciu sztucznej inteligencji i technologii uczenia się maszyn posłuży do ...