Wizualizacja Hybrydy

02 Sty 2025, 19:42

Toyota Auris II 1.8 Hybrid
Problem - podczas jazdy nie działa wizualizacja napędów. Przez pierwsze 30 sek. jest wszystko ok, następnie znikają strzałki symbolizujące prace napędów jedynie zmienia się poziom naładowania akumulatora. Jestem nowym użytkownikiem auta. Auto nie posiada LPG, nic też w nim nie robiłem. Jedyne co zauważyłem to fakt ze po zakupie nie był ustawiony zegar z godzina (może była wcześniej odpięta klema od akumulatora.) Bateria włącza oraz ładuje się normalnie.
MichalEBR
Nowicjusz

02 Sty 2025, 20:43

MichalEBR napisał(a):Jedyne co zauważyłem to fakt ze po zakupie nie był ustawiony zegar z godzina (może była wcześniej odpięta klema od akumulatora.)
Raczej na pewno inaczej zegar sam się nie zresetuje.

Trochę dziwne a zobacz jeszcze na wyświetlaczu między zegarami bo tam też można włączyć chyba podgląd takiej mniejszej wizualizacji.

Jaki tam masz system multimedialny? Były chyba trzy rodzaje.

Mozesz spróbować rozładować baterie jadąc do 30km/h w trybie EV i następnie pozwolić jej się naładować. Jak jest wszystko ok to wizualizacja powinna wrócić.

Jak nie to można spróbować odłączyć klemę i ponownie podłączyć sprawdzając czy coś się zmieni.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Sty 2025, 00:45

Na zegarach sytuacja wygląda tak samo, dziala chwilę po odpaleniu. Radio to chyba Touch 2 go jest na nim numer 510082. Rano rozładuje baterie, jeśli to nie pomoże to rozlacze aku.
MichalEBR
Nowicjusz

04 Sty 2025, 22:25

Rozładowałem aku, odłączyłem też 12v ale sytuacja pozostaje bez zmian, wizualizacja działa przez ok 15sek. później strzałki znikają. Może to jaki problem z softem ?
MichalEBR
Nowicjusz

05 Sty 2025, 09:08

MichalEBR napisał(a):Może to jaki problem z softem ?
Być może, warto by było sprawdzić czy w pamięci sterownika nie ma jakiś błędów. Soft można zaktualizować ale u Ciebie problem jest też na zegarach a aktualizacja softu Touch&Go 2 czyli urządzenia multimedialnego chyba nie ma wpływu na zegary i wyświetlacz między nimi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Sty 2025, 02:09

Próbowałem aktualizować ale nie chce zaakceptować pendriva. Blad uwierzytelniania
MichalEBR
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...