Wpisy w historii VIN pojazdu

24 Cze 2021, 15:52

Cześć. Sprawdzając auto po vinie wyskoczyła mi taka o to historia. Co oznaczają wpisy nabycie i zbycie pojazdu? Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Zawsze były adnotacje "zmiana właściciela" oraz województwo w jakim zostało auto zarejestrowane tak jak przy pierwszym wpisie. Traktować to jako zmianę właściciela czy może jako kompletnie coś innego albo ewentualnie jakieś źle wpisane informacje?
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Cze 2021, 09:13

Normalna rzecz.... Prawdopodobnie kupione przez handlarza,handlarzów a teraz do 30dni trzeba zgłaszać nabycie i zbycie, bo są sankcie karne ..jak ktoś ma działalność to nie musi rejestrować a tylko zgłaszać nabycie i zbycie. Ale również prywatny też to może zrobić, czasami nie ma wyjścia przez kolejki w WK to jedyna możliwość żeby nie dostać kary robi się Nabycie (a w późniejszym terminie rejestrację dopiero)

takich sytuacji będzie coraz więcej i będzie to normalne.
covid, pandemia, obowiązkowa rejestracja....

Macie co chcieliście. Tylko trzeba jeszcze kampanii edukacyjnych z obsługi CEP dla kupujących w Polsce. :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...