Wpisy w historii VIN pojazdu

24 Cze 2021, 16:52

Cześć. Sprawdzając auto po vinie wyskoczyła mi taka o to historia. Co oznaczają wpisy nabycie i zbycie pojazdu? Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Zawsze były adnotacje "zmiana właściciela" oraz województwo w jakim zostało auto zarejestrowane tak jak przy pierwszym wpisie. Traktować to jako zmianę właściciela czy może jako kompletnie coś innego albo ewentualnie jakieś źle wpisane informacje?
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Cze 2021, 10:13

Normalna rzecz.... Prawdopodobnie kupione przez handlarza,handlarzów a teraz do 30dni trzeba zgłaszać nabycie i zbycie, bo są sankcie karne ..jak ktoś ma działalność to nie musi rejestrować a tylko zgłaszać nabycie i zbycie. Ale również prywatny też to może zrobić, czasami nie ma wyjścia przez kolejki w WK to jedyna możliwość żeby nie dostać kary robi się Nabycie (a w późniejszym terminie rejestrację dopiero)

takich sytuacji będzie coraz więcej i będzie to normalne.
covid, pandemia, obowiązkowa rejestracja....

Macie co chcieliście. Tylko trzeba jeszcze kampanii edukacyjnych z obsługi CEP dla kupujących w Polsce. :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...