Wrzący płyn chłodniczy, wysoka temperatura silnika Audi A3

08 Cze 2014, 12:15

Witam.

Wczoraj mając długi odcinek prostej drogi chciałem przetestować swoje Audi. Jechałem jakieś 3, 4 kilometry z prędkością 180 - 200 km/h na wysokich obrotach po czym stając na światłach zauważyłem wydobywający się dym/parę z prawej strony maski. Tuż przed dojechaniem do domu zapaliła się lampka kontrolna od termostatu/płynu chłodniczego. Zaparkowałem, otworzyłem maskę i zauważyłem wrzący płyn chłodniczy, który tak gdzieś po minucie nagle gdzieś spłynął. Kilka godzin później nalałem do zbiornika trochę wody, ruszyłem w drogę i momentalnie temperatura silnika zaczęła rosnąc i znowu pojawiła się kontrolka od jak mniemam, termostatu/płynu chłodniczego. Dzisiaj rano poszedłem sprawdzić poziom wody w zbiorniku i stwierdzam, że jest on pusty. Co to może być? Muszę się liczyć ze sporymi kosztami naprawy?... Od razu zaznaczam, że jestem laikiem w tych kwestiach.
Delo
Nowicjusz

Auto: brak
  • 08 Cze 2014, 16:31

Po co drugi taki sam post?
    Spokojnie ktoś się odezwie.
    Trochę cierpliwości.
    kant95
    Zaawansowany

Miejscowość: lublin
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Chrysler Voyager
    Silnik: 2.5
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1995
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
      Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...