REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
franccc napisał(a):Polecę w mało popularnym kierunku - opel antara i chevrolet captiva
franccc napisał(a):Polecę w mało popularnym kierunku - opel antara i chevrolet captiva
mike napisał(a):ML W163
Kao napisał(a):Odp z cyklu nie wiem co polecić ale rzucę coś nietypowego, może zabłysnę chodź nie miałem z tym stycznosci
OW05 napisał(a):Teraz mam do tego dystans, ale kiedyś szkoda mi było pewnej osoby, która to padło kupiła nowe. Dobrze, że nie skończyło się alkoholizmem.
ale przejechać się a obcować z autem to 2 różne światy, auto nie ma zdolności terenowych to raz a co najgorsze, ciężko z częściami.franccc napisał(a):styczność miałem, niestety w dieslu
Kao napisał(a): jakbyś wybrał 2.7 CDI to spokojna głowa ake trzeba się liczyć ze spalaniem rzędu 11-12 litrów
Kao napisał(a):ale przejechać się a obcować z autem to 2 różne światy, auto nie ma zdolności terenowych to raz a co najgorsze, ciężko z częściami.
nie chce mi się wchodzić w temat bo przy każdej odp poprostu nie masz racji.franccc napisał(a):Zdolności terenowe to mają auta ze stałym napędem, blokadami i dużym wykrzyżem.
tylko dlatego, że jestem dziś w dobrym nastroju nie dostaniesz banafranccc napisał(a):opel antara i chevrolet captiva
już miałem brać Passata B5 4motion i robić mu bieda liftOW05 napisał(a):Jeśli sam do końca nie wiesz czego oczekujesz, to najbezpieczniejszym wyborem mogą być kombi 4x4
w ML celowałbym właśnie w 2.7, bo to dość popularna opcja w ogłoszeniach, a w miarę pewna. Noo chyba że 400CDI za 10k, a 10 na remontKao napisał(a):Tu jakbyś wybrał 2.7 CDI to spokojna głowa ake trzeba się liczyć ze spalaniem rzędu 11-12 litrów
Sang yong, rexton jest na MLu więc praktycznie to samo BAZOWO chodź z częściami jest problem bo jako że bazowo to Merc to podzespoły, sprzęgła jest całkiem inna więc uwaga.
tutaj celowałbym raczej w 2.8 CRD, bo jednak ten mały bagażnik chciałbym mieć w całości do wykorzystania. Choć akurat kojota wybrałbym chyba jako drugie auto, mając już coś bardziej praktycznego w garażu. Ten 2.8 to jest od VM?Kao napisał(a):W KJcie musisz zaakceptować mały bagażnik no i duży silnik bo tam rozsądnie 3.7 v6
tutaj nawet nie tyle rozsądek, co nudaKao napisał(a):Rozsądnie Rav 4 ale jak miałbym liczył koszta benzyny oleju i obsługi to wziąłbym 2.0 diesel
sytuacja podobna jak z Mitsu, ale tutaj technicznie chyba słabiej od niego.Kao napisał(a):Xtrail?
ja nie mam, ale taki ML wydaje się dość ciekawą opcją. Napisałbym, że niespotykaną, ale u mnie na wiosce 50k mieszkańców jest taki jeden i to na jakimś srogim caluszybki napisał(a):Jak ktoś nie ma musu na premium to bym odpuścił tego typu auta.
z jednej strony racja, zwłaszcza z tym Sportage. Ale weź później sprzedaj tą nieszczęsną Antarę/Captivę. Już lepiej wziąć coś już lekko zmotanego (właśnie, zapomniałem o ZJ. Dzięki!), pojeździć. A jak mi się nie spodoba - to szybko znajdzie się na to amator.franccc napisał(a):Kupić SUVa, najlepiej takiego żeby go nie było szkoda (stąd moje propozycje captivy czy antary, może jakieś dojechane sportage), zrobić jakiś śmieszny lift wyłączenie na podkładkach, założyć te at czy nawet jakieś najtańsze zimówki z agresywnym bieżnikiem i sprawdzić czy cię to w ogóle kręci.
opcja średnia, wytryski słabej jakości, traktorowa praca trwałośc motora, jest kilka drogich rzeczy jak np termostat (ok 4 stówki). Tak jest to VM ale jeepowcy w miare sobie chwilą. Wszystko zależy od pkt widzenia, jak ktoś mial ZJ 5.2 i przesiadł sie na VM 2.5 czy 2.8 to wiadomo że dla niego zadowolenie i taniocha.mike napisał(a):tutaj celowałbym raczej w 2.8 CRD
no nie do końca jest tak kolorowo jak myślisz bo ludzie lubią zaczynać od 0 aczkolwiek zawsze na przekór się ktoś trafi.mike napisał(a): A jak mi się nie spodoba - to szybko znajdzie się na to amator.
mike napisał(a):ale taki ML wydaje się dość ciekawą opcją
mike napisał(a):już miałem brać Passata B5 4motion i robić mu bieda lift
zajrzałem w dane techniczne i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu do tylko r4. Chyba pomyliło mi się z innym silnikiem (ale na pewno nie 2.7, wiem, że tam jest r5)Kao napisał(a):opcja średnia, wytryski słabej jakości, traktorowa praca
no i on już powoli podchodzi pod klasykaKao napisał(a):Na Zj Cię raczej nie stać że wzgledu na stan ulepienia tych aut i dużych stasznie paliwozernych silników ( diesla tam nie ma).
na pewno szybciej niż na Captivę/Antarę, zwłaszcza po modachKao napisał(a):no nie do końca jest tak kolorowo jak myślisz bo ludzie lubią zaczynać od 0 aczkolwiek zawsze na przekór się ktoś trafi.
o WJ myślałem, ale to trochę zbyt pospolita opcja (wcale nie jeżdżę srebrnym OplemKao napisał(a):a żeby było jeszcze ciekawiej to masz jeepa WJ/WG z tym motorem no ale terenówki są spore nie ma co się oszukiwać.
nie interesuje mnie auto, którego części plastikowego zderzaka będę szukać po całym lesie, gdy go urwę na byle wybojuGórczyk napisał(a):nie lepiej jakieś A6 1,8T/2,8?
do klasyka szybciej dla XJta i tam jak chcesz przyoszczędzić masz 2 diesle 2.1 td z Francji (swoją drogą niezniszczalna konstrukcja) i 2.5TD, bardziej kapryśna ale łatwiejsza do znalezienia i więcej kunia.mike napisał(a):no i on już powoli podchodzi pod klasyka