Wskaźnik paliwa

06 Lut 2010, 19:41

witam wskaźnik paliwa w moim lanosie po włączeniu zapłonu jest na równi z pierwszą kreską a po wyłączeniu zapłonu nie opada do zera skazówka jest w tym samym miejscu co była przez to nie wiem czy jest tyle paliwa ile pokazuje na włączonym zapłonie miał ktoś podobny problem dodam, że jeżdżę na LPG
Szutek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • 06 Lut 2010, 20:53

Prawdopodobnie zawiesił się pływak. Podjedź na CPN i zatankuj troche paliwa - zobaczysz czy wskazówka się podniesie.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

09 Lut 2010, 17:34

ja mam ten sam probelm w escorcie i to bd plywak w baku jest woda i w plywaku moze byc dzierka i moze tam byc woda i dlatego sie tak dzie ja tylko po dolaniu do pełna jest ok
    '
    piotr1919
    Nowicjusz

Miejscowość: Żnin

09 Lut 2010, 21:47

W samochodach Daewoo,a przynajmniej w Lanosach, Nubirach, Nexiach wskazówka poziomu paliwa nie opada po wyłączeniu zapłonu. Pozostaje na tej pozycji co w czasie jazdy. Zatsankuj z 10 litrów i zobaczysz, czy się podniosła. Z tym, że chwilę to potrwa - wskazówka nie podniesie się od razu, w ciągu dwóch sekund. Ona poprostu podnosi się bardzo powoli.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Lut 2010, 17:49

wszystko gra do tankowałem i wskazówka sie podniosła
    Szutek
    Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
      Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...