Współwłaściciel a liczenie lat bezkolizyjnej jazdy

30 Paź 2010, 15:38

Witam
Poszukiwałem odpowiedzi na to pytanie, lecz znaleźć nie mogę...
Czy biorąc przy ubezpieczeniu samochodu ojca na współwłaściciela auta (ma pełne zniżki,ja żadnych) liczą mi się lata bezkolizyjnej jazdy i naliczają zniżki? Czy jeśli zarejestruje później samochód na siebie będę startował od zera?
Matall
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

30 Paź 2010, 16:06

Nie będziesz startował od zera. Zniżki w takiej sytuacji są naliczane. Ponad rok temu ubezpieczałam samochód razem z tatą. Teraz mam 10 % zniżek.
sEsZela
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

30 Paź 2010, 16:06

Matall napisał(a):Czy biorąc przy ubezpieczeniu samochodu ojca na współwłaściciela auta (ma pełne zniżki,ja żadnych) liczą mi się lata bezkolizyjnej jazdy i naliczają zniżki?

Tak...
Matall napisał(a): Czy jeśli zarejestruje później samochód na siebie będę startował od zera?

Nie przeciez będąc wspólwłaścicielem nabywasz właśnie te znizki i pózniej je juz masz kiedy kupisz samochód na siebie one się liczą... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...
    Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...