Witam Szanownych forumowiczów!Przejdę od razu do sedna mojej wizyty. Brat jest na kupnie samochodu i dlatego zwracam się do Was z pytaniem jako laik motoryzacji: jakie autko bylibyście w stanie polecić do kwoty
15 tysięcy złotych? Kilka słów odnośnie wymagań:
5 drzwiowe, nie za duże (większe niż aktualnie używana Corsa C), głównie przeznaczona na trasy na odcinkach 110 kilometrów kilka-kilkanaście razy w tygodniu, benzyna (może być taka, której ewentualność montażu podtlenku gazotu nie straszna), która przy 120-130 km/h nie wyje już na 4,5 tysiącach obrotów, do tego obecność klimatyzacji i elektryki byłaby mile widziana. Wiadomo, zależy mi na jak najlepszych walorach użytkowych (mała awaryjność, dobra jakość blacharki). Brat, również totalna zielonka w kwestii samochodów, jako kilka typów podał: Fiesta (bodajże MK7), Grande Punto, Polo (IV lub V), Colt (bodaj najnowszy), lub Corsa D, ja natomiast polecałem mu Bravo 1,4, ale niestety po przeglądnięciu ofert uświadomiłem sobie że model ten znacząco wykracza poza budżet. Bardzo proszę Was, fachowców, o pomoc. Czekam na wasze propozycję i opinie.
Z góry dzięki pozdrawiam!
![Wink ;)]()