REKLAMA
Witam serdecznie. Jestem tutaj nowy, co będzie pewnie widać
Chciałbym zapytać się was dokładniej zapytać i poradzić przede wszystkim o wybór samochodu. W kolejnym roku ( 2016r ) na przełomie maja chcę kupić samochód do około 14.500 - 15 tys zł.
Moim wyborem jest Audi a4 b6 (sedan) z silnikiem benzynowym 2.0 131 lub 150 km albo Opel Vectra C 2.2 GTS 155 km (hatchback) również benzyna.
Zauważyłem, że Ople w roczniku 2003-2006 chodzą średnio od 10 do 15 tysięcy, a Audice 2001-2002 rok średnio 15 tysiecy może czasem trafi się 2003, więc dużo drożej a niższy rocznik.., W kolejnym roku ceny aut nie znacznie spadną.. Czy ople są w jakiś sposób "urojone" ? Często się psują, że chodzą po tak niskich cenach ?
W moim wyposażeniu auta chciałbym by było ono na pewno przestrzenne i komfortowe.
Wiadomo podstawowe sprawy.., Klima, elektryczne szyby i lusterka. Dobra trakcja, trzymanie się nawierzchni itp.
Drugą ważną dla mnie sprawą są osiągi samochodu.., czyli żwawy silnik (wyprzedzanie, przyśpieszanie), no i spalanie chociażby na poziomie 7,5 - 8 litra.
No i 3 sprawa koszta utrzymania.. Wiadomo że w aucie psuje się wiele.., jednak chodzi mi tu o koszta napraw, w którym mogłoby się okazać taniej..
Bardzo prosiłbym o poradę. Może ktoś z was miał to lub te samochody i coś na ten temat mógłby mi powiedzieć ?