Wybór Suv-a . Pomoc.

19 Cze 2010, 12:44

Witam, po sprzedaniu swojego BMW, chcę teraz zakupić jakiegoś suwa.

Modele którymi się interesuję to :

BMW X5 3.0 TDIi
Audi Q7 3.0 TDI
Mercedes ML 350 CDI
Porsche Cayenne II 3.0 TDi

Wszystkie autka mają być nowe, i z silnikiem diesla , które polecacie ?
zippus
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

19 Cze 2010, 12:49

Jeżeli to ma być nowy samochód to może kieruj się tym, który ci się bardziej podoba?
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

19 Cze 2010, 13:02

No wiadomo podoba mi się Porsche nie ma co ukrywać, jednak czy ja wiem czy to nie obciach mieć Diesla ? fakt ,że ma 240KM i przyspiesza w 7,5s -100,ale jednak sam nie wiem.
zippus
Nowicjusz

19 Cze 2010, 14:11

Teraz mieć diesla to naprawdę nie obciach ;) No chyba że koniecznie chcesz te 500KM i 4s do 100km/h.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

19 Cze 2010, 15:09

Fajnie mieć takie auto,jednak praktycznie to wystarczy Diesel a to dlatego,że więcej poruszam się po mieście , więc spalanie w takim potworze wyniesie ponad 20l/100 , a w Dieslu ładnie koło 10l/100.
zippus
Nowicjusz

19 Cze 2010, 16:21

nie przesadzajmy ML350 pali w granicach 16 :wink: no chyba że na każdych światłach zamierzasz sprawdzać przyśpieszenie do 100 :mrgreen:

jeśli rozglądasz się za takimi wozami, a podobają ci się bardziej kanciate ale za to mające dusze i wielki prestiż to rozglądnij się za Mercem G 550 AMG :wink: lub 420DCI
tyle że trochę inne pieniądze :???:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...

19 Cze 2010, 18:04

Mowa o ML 350 CDI , rodzice ową posiadają i pali średnio 10,5l/100 jak depnie się to tak 12 pokaże. Może nie sprawdzać przyspieszenia, lecz no jak się ma auto powyżej 300k to raczej wstyd aby nas jakieś tuningowe seicento wyprzedziło ;p

Co do Kanciatych to nie bardzo .

Chyba zdecyduję się na to Porsche.
zippus
Nowicjusz

19 Cze 2010, 18:17

nie mowa o ML350 w benzynie :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 18:20

Nie to odpada, jakbym chciał benzynę to bez wahania bym brał Porsche Cayenne S 400KM i spalanie w granicach 15-16l ;)

W grę wchodzą tylko Diesle.
zippus
Nowicjusz

19 Cze 2010, 18:25

TRAKTOR :!: :mrgreen:
ale jeśli tak to ja bym wziął porszawkę :wink: co prawda coraz więcej ich na ulicach ale i tak o niebo lepiej się prezentuje od BMW czy Audi ;) no i odpada problem umierającej non stop pompy wtryskowej :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 18:29

Powiem Ci,że już nie klekocze tak jak kiedyś Diesle , no chyba,że masz -10 , to różnica przy zapalaniu jest słyszalna, ale tak to jak benzynka ;) Akurat u nas mało Prosiaków, więcej Audi i BMW śmiga. Teraz dopiero jak nowe wyszło to długo jeszcze ich nie będzie .
zippus
Nowicjusz

19 Cze 2010, 18:32

traktor to traktor ;) to że nie klekocze to zasługa dobrego wygłuszenia ;) w końcu z niczego się te 2,5 tony nie bierze :mrgreen:
sam mam klekota 4,2 i jestem zadowolony ;) ale traktor zawsze będzie traktorem :mrgreen: i kulturą pracy nigdy benzynie nie dorówna ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 18:39

No nie będziemy się tutaj wdawać w dyskusję bo to odwiecznie poruszany temat na forach :)

Jednak ja osobiście w rodzinie miałem tylko jedną benzynę i teraz same Diesle, jednak miałem okazję testować ostatnio Audi A5 Sportback 2.0 TFSI 211km i Porsche Cayenne S 400KM , to muszę powiedzieć szczerzę ,że przyzwyczaiłem się do wystrzału z niskich obrotów , a tutaj kręcić musiałem wysoko, choć z mocą to lepszą kulturę wydaje mi się miało Audi , bo w Porsche nie było czuć tego ,że to auto przyspiesza poniżej 6s-100 , miał on różne fazy przyspieszania i dopiero jak się nacisło guziczek pod pedałem to budził się demon, i na autostradzie fajnie, jednak jak się do miasta wjechało to troszkę się zawiodłem . (jednak to taka tylko moja mała dygresja na ten temat.) . Tak więc wolę mieć większy moment od samego dołu patrząc ,że większość czasu jeżdżę po mieście :)
zippus
Nowicjusz