Wyciągarka

15 Cze 2010, 21:56

Czy wyciągarkę elektryczną podłącza się bezpośrednio do akumulatora czy są potrzebne jakieś przetworniki ??? i jaką byście mi proponowali wyciągarkę do samiego ??? :razz: :razz:
soldatt
Początkujący

Miejscowość: M-ce ;)

15 Cze 2010, 22:34

do wyciągiwarki robi się specjalne zasilania, musi być hebel (wyłącznik bezpieczeństwa) a skrzynka z przekaźnikami i przewody są zwykle w komplecie z łinczem, samemu zwykle hebel trzeba założyć i w tym wypadki polecam hebel na +
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Cze 2010, 22:34

w instrukcji bedzie ladnie opisane jak podlaczyc :mrgreen:
zazwyczaj przy wyciagarce jest przekaznik i to jego podlacza sie do akumulatora a dopiero od przekaznika ida kable do wyciagarki :wink:
co do mocy wyciagarki to szukaj czegos co ma conajmniej 4t uciagu bo czasem trzeba bedzie pomoc wiekszym od siebie :wink:
ostatnio czailem sie na wyciagarke ESCAPE ale znowu doszedlem do wniosku ze to zbedny balast i odpuscilem sobie :mrgreen: unikaj chinoli bo to jednorazowki :wink:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

15 Cze 2010, 22:56

PITSJ413:) napisał(a):ostatnio czailem sie na wyciagarke ESCAPE

PITSJ413:) napisał(a): unikaj chinoli bo to jednorazowki :wink:

hmm no cóż sam się czaisz a innym nie polecasz :mrgreen:

ja powiem tak do samiego nawet chinczyk to dobra sprawa do tego obowiązkowo zblocze i naumieć się obsługiwać bezpiecznie co by członków niepoupier... nieodpadły :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

15 Cze 2010, 22:57

aha czyli wraz z wyciągarką wszystko będzie opisane w instrukcji jak podłączyć :razz: :razz: Dzięki za info :razz: :razz:

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 23:00 ]
pocieszny ja wrzuciłem fotke z tym nadkolem o co mi chodziło na ten wcześniejszy temat :razz:
soldatt
Początkujący

15 Cze 2010, 23:01

soldatt napisał(a):aha czyli wraz z wyciągarką wszystko będzie opisane w instrukcji jak podłączyć :razz: :razz: Dzięki za info :razz: :razz:

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 23:00 ]
pocieszny ja wrzuciłem fotke z tym nadkolem o co mi chodziło na ten wcześniejszy temat :razz:
szlifierka spawarka kawałek blachy... tylko po co? będzie ci koło obcierać o to nadkole?
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...

15 Cze 2010, 23:04

no bo jak wyjeżdżam z terenu to mam caly samochód upierniczony tak ze w szybach nic nie widzę i to jest problem :razz:

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 23:06 ]
a ale jak obcierać to przecież oni robią tak ze ta guma jest z dobre 10 cm od koła :wink: to jak ma mi to o koło obcierać
soldatt
Początkujący

15 Cze 2010, 23:32

no to nie musisz nic robić jedynie poszerzenie błotników, niekoniecznie musisz błotnmiki wycinać, jeśli opona nie obciera :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

16 Cze 2010, 13:58

no ale jak znów zrobię te poszerzenia to znowu będzie się błotko zbierać i będzie rdzewieć :razz: :razz: a zależy mi na tym żeby jeszcze trochę pojeździć nim bez robienia tej karoserji :razz: :razz:
soldatt
Początkujący

16 Cze 2010, 16:22

pocieszny napisał(a):
PITSJ413:) napisał(a):ostatnio czailem sie na wyciagarke ESCAPE

PITSJ413:) napisał(a): unikaj chinoli bo to jednorazowki :wink:

hmm no cóż sam się czaisz a innym nie polecasz :mrgreen:

akurat w tym przypadku skusila mnie gwarancja i sposob jej realizacji :wink:
a nie polecam bo dobry kolega jestem :mrgreen:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

16 Cze 2010, 20:20

właśnie zacząłem demontowanie nadkoli i jak narazie jest dobrze zobaczymy co będzie jutro jak zacznę wycinać hehe o spawaniu to już nie mowie :razz: :razz:
soldatt
Początkujący

17 Cze 2010, 13:27

spawaj punktowo co kilka cm, potem wypełniaj punktowo miejsca "pomiędzy" :wink: w innym wypadku powyginasz błotniki i podziurawisz blachę
pocieszny
Forumowicz VIP

17 Cze 2010, 13:53

oki dzięki za porady :razz: :razz:
soldatt
Początkujący

01 Kwi 2016, 14:25

Dobrą wyciągarkę nie jest tak łatwo kupić, jak się wydaje. Moi znajomi z branży moto polecili mi Dragon Winch, ma ktoś jakiś przykładowy filmik z obsługi?
Robert10
Nowicjusz

Auto: turan

10 Kwi 2016, 09:43

Dragon Winch to budżetówka, mocno rozreklamowana, użytkujemy w gruoie kilka chinoli i dragonów, regularne przeglądy i działają. Tak naprawdę moim zdaniem jak dbasz tak masz no i oczywiście jak dobrze dobierzesz do auta, weź też po uwagę uciąg, chińskie 12000lbs to nie to samo co 12000lbs np. Warn'a. Ja będę w maju zakładał windę do mojego Gallopera i na 99% będzie to Dragon Winch również dlatego że auto jest wyprawowe i winda nie będzie używana do łinczowania się z bagna po kominek snorkela :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna