Hej, samochód jak we temacie. Samochód od kilku dni zostawia regularnie krople oleju (tak przypuszczam, są to tłuste ciemne plamy) gdy postoi dłużej niż dobę na miejscu parkingowym.
Olej zbiera się w zaznaczonym miejscu, pod czujnikiem ciśnienia oleju (który wymieniałem kilka miesięcy temu więc raczej nie jest winowajcą)
Owo miejsce umyłem by się upewnić i faktycznie, olej znowu się zbiera i kapie W ciągu ostatniego miesiąca zresztą na bagnecie ubyły 2 miarki
Akurat zbliża się termin wymiany oleju ale nie chciałbym tego robić w ciemno zważywszy że - jeśli wyślę autko do mechanika - może on spuścić olej z silnika gdy jest to jakaś poważniejsza awaria a olej wolę wymienić samemu
A może to po prostu któraś z uszczelek, jeśli tak to na co zwrócić uwagę?
Patrzyłeś czy wyżej od tego miejsca jest sucho? czujnik który wymieniałeś od spodu jest suchy? Ja bym zdjął osłonę silnika i zobaczył czy przy rozrządzie nie widać żadnych wycieków i z pod uszczelki pokrywy zaworów. Często jest tak że olej gdzieś tam sobie z góry spływa i później stoi w takim miejscu.
Proponuję umyć silnik o obserwować gdzie się poci. W przeciwnym razie to wszystko skąd może kapać olej to są domysły, a naprawa bęzdie się odbywała metodą prób i błędów. Chyba, że masz kasę na wymianę poszczególnych elementów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Tak też zrobiłem, wyczyściłem zalane elementy i także te w okolicy pokrywy i na razie jest ok, może to kapał stary zaschnięty olej który zrobił się półpłynny pod wpływem gorąca.
Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena? Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...
Śmiała stylistyka nadwozia oraz unikatowe wnętrze Opla ADAM Model ADAM wprowadza do segmentu A docenianą już filozofię projektowania firmy Opel, polegającą na "łączeniu artystycznego kunsztu z niemiecką precyzją ". Opel ADAM - w przeciwieństwie do pojazdów firm konkurencyjnych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.