Wyciek płynu chłodniczego Golf GTI 7 2014r

09 Sie 2024, 00:13

Witam,
Mój golf od kilku dni ma wyciek centralnie pod rozrządem spływa płyn chłodniczy, sprawdzane były wszystkie przewody i jest okej, czy to może być pompa wody? Z tego co mi wiadomo znajduje ona się z prawej strony..
nowicjuszzz
Nowicjusz

13 Sie 2024, 12:07

dodam: golf gti 7 2014r dsg 151.000km 2.0 tsi kod silnika: CXC sprawdzane były wszystkie przewody, nabite zostało również ciśnienie i jest okej, dziś usłyszałem ze może to być wyciek z kompresora klimy, lecz to takie gdybanie.. i czy to wgl możliwe by z klimy ubywał płyn chłodniczy ?
nowicjuszzz
Nowicjusz

21 Sie 2024, 19:31

A jak duży jest to wyciek? Powiedzmy ile ubywa po 100 km?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sie 2024, 00:55

czasami 50-100ml co tydzień
nowicjuszzz
Nowicjusz

23 Sie 2024, 08:22

To Kleen Flo załatwi sprawę bez grzebania,ja stosuję już profilaktycznie,niech sobie krąży i smaruje pompę,już widzę,ze w,,nowym,,Mercedesie pojawił się szklisty naciek przy wężu od silnika do nagrzewnicy,przy cybancie,L Moly powoduje skorupę jasno szklistą,KFloo brunatną,wygląda to jak hermetyk po zestaleniu,reagują tylko z powietrzem,mieszają się z płynem całkowicie,to działa jak trombocyty przy skaleczeniu,jeszcze niweluje mikropory w głowicach i blokach silników,wspomaga uszczelkę pod głowicą,reakcja natychmiastowa,wystarczy tylko wlac i pojeżdzić,to powinno krążyć w każdych silnikach,naturalnie po wymianie płynu,trzeba wlać nowy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sie 2024, 08:26

Zapomniałem,w poprzedniku miałem identyczny wyciek,też z pod uszczelki pompy ,,wody,,litr na 1000 km,dokrecenie śrub nic nie dało,wlałem i 120 tyś km zero dolewki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

UAZ Hunter
    Rosyjska terenowa legenda pojawiła się w 1972 roku i szybko zyskała uznanie służb mundurowych. Mówi się, że od tego czasu samochód ten uczestniczył w prawie każdym konflikcie zbrojnym. Obecnie w ofercie znajduje ...

24 Sie 2024, 11:43

u mnie nie jest to wyciek z pompy wody + jakos nie jestem przekonany do tych uszczelniaczy do chlodnic
nowicjuszzz
Nowicjusz

24 Sie 2024, 18:18

U mnie puszczała uszczelka,przecież ja nie piszę o zadnych proszkach i innym badziewiu,taki uszczelniacz pojawił się już 25 lat temu,nazywał się VICK,poza nim jedynym były tylko proszki,wióry,tego bym nie zastosował,spokojnie,to jest rewelacyjne,ale tylko przy niewielkich przeciekach oraz jako protekcja,przecież dużego wycieku nie zlikwiduje.Niczego nie zapcha,nie zalepi,po prostu płyn chłodniczy zmieszany z tym niezmienia nawet barwy,bo to jest przeżroczyste,płyn,jak woda żródlana,miesza się doskonale jak woda z wodą,ale działanie ma magiczne,gdyby coś takiego było do oleju silnikowego,to by było hej,niestety nigdzie indziej się nie da.
PhantomASA1
Forumowicz VIP