Wygodne i ekonomiczne (LPG) do 20tys

28 Lut 2019, 18:46

Jak w temacie, szukam wygodnego i ekonomicznego auta (spalanie + amortyzacja) do 20tys - najlepiej LPG.

Im więcej szukam, tym większy mam mętlik więc prosiłbym o jakieś sugestie.

Rzuciła mi się np. w oczy taka Astra:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mlaskowski
Nowicjusz

Auto: Brak

01 Mar 2019, 21:04

Astra jako model spoko choć jakoś przesadnie wygodna nie będzie. Możesz sprawdzić vectrę 1.8 + lpg.

Co do tej z linku to niewiele na tych zdjęciach widać ale maska trochę krzywo leży no i ten tylny błotnik dziwny mi się wydaje
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Mar 2019, 09:44

Dziękuję za odpowiedź.

Ciężko znaleźć "w pobliżu" tę Vectrę w gazie, więc szukam w benzynie z rezerwą budżetową na założenie instalacji LPG. Znalazłem kilka egzemplarzy w akceptowalnej odległości ode mnie, nadal jest to jednak trochę rozstrzał :) Czy mógłbyś zerknąć na zdjęcia i ocenić te auta?

Dziękuję.
mlaskowski
Nowicjusz

02 Mar 2019, 19:38

Każde auto od handlarza wygląda tak samo i nie ma co oceniać. Widać, że szukasz "oczami".
Zwróć uwagę raczej na auta od osób prywatnych (a będą droższe, ciekawe dlaczego :mrgreen: )
Swoją drogą "lepszym" pod lpg będzie 1.8/122 montowany w przedlifcie. W tych 140ps wersjach masz mechaniczną regulację luzu zaworowego - kilka stówek co 30-40kkm.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Mar 2019, 01:37

Szczerze mówiąc to wkleiłem po prostu wszystkie znalezione w odpowiedniej cenie z rocznika 06 i nowsze, oraz w akceptowalnej odległości ode mnie :) Ale z linków tylko dwa są od dilerów, dobrze widzę?
mlaskowski
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siedmiomiejscowy Lexus RX
    Jak podaje japoński magazyn Mag-X, premiera wydłużonej wersji bestsellerowego crossovera Lexus RX z kabiną o trzech rzędach siedzeń ma nastąpić już na jesiennym Tokyo Motor Show, a do sprzedaży ruszy w styczniu 2018. Według ...