Wygodne kombi w trasy do 20 tysięcy - czy na pewno diesel?

20 Gru 2021, 11:15

C5-tkę miał ojciec mojego kolegi, mechanicznie była w bardzo dobrym stanie, lakierniczo do poprawki (drobne przetarcia). Była wystawiona za 20 tysięcy, poszła chyba za 19.

Cała sytuacja miała miejsce w październiku lub wrześniu... Gdybym wtedy wiedział, że będę potrzebował samochodu, to po prostu bym go kupił i ten wątek nie byłby do niczego potrzebny :).

Przejechałem się C5 wczoraj i generalnie mi się podobał, ale... Ten wątek mnie przekonał (swoją drogą autorstwa udzielającego się w tym wątku @Kao) :). Gdybym miał dostęp do sprawdzonego egzemplarza (jak np. w akapicie powyżej), to w porządku. Nie chcę jednak trafić na egzemplarz serwisowany u szwagra w stodole, za duże ryzyko.

Muszę jeszcze się przejechać Mondeo dla potwierdzenia, ale najprawdopodobniej na nim się skupię. Mam jeszcze trochę czasu na zakup, więc mam możliwość upolowania ciekawej oferty. Dzięki za pomoc :).
Dzieni
Nowicjusz

20 Gru 2021, 19:11

a jedziłeś kiedyś c5? tyle że nie mówię o 2 km dookoła domu....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lut 2023, 17:00

Dla szukających w podobnym temacie. Polecam Mondeo MK4. Właściwości jezdne super, awaryjność b. mała, bagażnik największy w klasie. Dwumasa pada po 180 tys., potem spokój, rozrząd co 200 tys. Super auto (nieprzypadkowo był faworytem zakładającego wątek) :idea:
MorphoFilms
Nowicjusz

28 Lut 2023, 17:10

MorphoFilms napisał(a):Dwumasa pada po 180 tys., potem spokój

A to dziwne, w mojej P 508 jest 270 000km i jeszcze nie było to wymieniane.
Miałem też inne C5 i 508 grugo powyżej 200 00km i Koło Dwumasowe nie wykazywało żadnego zużycia....tak wiem mogło być wymienione wcześniej,
Tak , mogło być albo i nie mogło być,
Pozatym daj mi furkę na tydzień i w tydzień zajadę koło dwumasowe, będę strzelał ze sprzęgła, nagle wciskała gaz do dechy i popalę troche gumę :lol: i będzie dwumas zajechany w aucie które ma 50 000km :lol:
toyman40
Stały forumowicz

28 Lut 2023, 17:58

Wiedziałem że to nastapi, taka przypadłość. Mam już prawie 400 tys i spokój z tym
MorphoFilms
Nowicjusz

28 Lut 2023, 17:59

Aż żal sprzedawać... ale w końcu trzeba :(
MorphoFilms
Nowicjusz