Wygodne kombi w trasy do 20 tysięcy - czy na pewno diesel?

20 Gru 2021, 11:15

C5-tkę miał ojciec mojego kolegi, mechanicznie była w bardzo dobrym stanie, lakierniczo do poprawki (drobne przetarcia). Była wystawiona za 20 tysięcy, poszła chyba za 19.

Cała sytuacja miała miejsce w październiku lub wrześniu... Gdybym wtedy wiedział, że będę potrzebował samochodu, to po prostu bym go kupił i ten wątek nie byłby do niczego potrzebny :).

Przejechałem się C5 wczoraj i generalnie mi się podobał, ale... Ten wątek mnie przekonał (swoją drogą autorstwa udzielającego się w tym wątku @Kao) :). Gdybym miał dostęp do sprawdzonego egzemplarza (jak np. w akapicie powyżej), to w porządku. Nie chcę jednak trafić na egzemplarz serwisowany u szwagra w stodole, za duże ryzyko.

Muszę jeszcze się przejechać Mondeo dla potwierdzenia, ale najprawdopodobniej na nim się skupię. Mam jeszcze trochę czasu na zakup, więc mam możliwość upolowania ciekawej oferty. Dzięki za pomoc :).
Dzieni
Nowicjusz

20 Gru 2021, 19:11

a jedziłeś kiedyś c5? tyle że nie mówię o 2 km dookoła domu....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lut 2023, 17:00

Dla szukających w podobnym temacie. Polecam Mondeo MK4. Właściwości jezdne super, awaryjność b. mała, bagażnik największy w klasie. Dwumasa pada po 180 tys., potem spokój, rozrząd co 200 tys. Super auto (nieprzypadkowo był faworytem zakładającego wątek) :idea:
MorphoFilms
Nowicjusz

28 Lut 2023, 17:10

MorphoFilms napisał(a):Dwumasa pada po 180 tys., potem spokój

A to dziwne, w mojej P 508 jest 270 000km i jeszcze nie było to wymieniane.
Miałem też inne C5 i 508 grugo powyżej 200 00km i Koło Dwumasowe nie wykazywało żadnego zużycia....tak wiem mogło być wymienione wcześniej,
Tak , mogło być albo i nie mogło być,
Pozatym daj mi furkę na tydzień i w tydzień zajadę koło dwumasowe, będę strzelał ze sprzęgła, nagle wciskała gaz do dechy i popalę troche gumę :lol: i będzie dwumas zajechany w aucie które ma 50 000km :lol:
toyman40
Stały forumowicz

28 Lut 2023, 17:58

Wiedziałem że to nastapi, taka przypadłość. Mam już prawie 400 tys i spokój z tym
MorphoFilms
Nowicjusz

28 Lut 2023, 17:59

Aż żal sprzedawać... ale w końcu trzeba :(
MorphoFilms
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...
    Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...