Jako że jest to mój pierwszy post, chciałbym Was wszystkich powitać
![Uśmiechnięty :)]()
. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze właściwego auta. Mam do przeznaczenia 15 -17k max. Szukam czegoś miękkiego na zawieszeniu, w miarę żwawo zbierającego się (ok. 180km albo więcej), benzyny dobrze znoszącej gaz. Moi faworyci to Saab 9-3 II któraś wersja z 2.0t, s60 I z turbo, e39 od 2.5 w górę.
Moje pytania to: 1 i najważniejsze, czy w tych pieniądzach dostanę w miarę zadbany egzemplarz któregoś w powyższych?
2. Które z tych aut jest najtańsze w częściach? (wiem że te auta nie należą do najtańszych w eksploatacji, chodzi mi który z tych 3 może być tańszy od pozostałych 2)
3. Które z nich przy odpowiedniej dbałości będzie najmniej awaryjne?
4. Które jest najwygodniejsze? (Zawieszenie, fotele)
5. Które dobrze znosi gaz? (wydaje mi się że wszystkie, ale może czegoś nie wiem :>)
Wcześniej miałem volvo s70 144km. Świetne, wygodne auto, ale straszny muł, zaczynał jechać dopiero na 3,7 - 4k obrotów. Później był 406 coupe 3.0 v6. Dynamika była bardzo spoko (ok 8s do 100). Nie potrzebuję więcej, ale też nie chce czegoś znacznie wolniejszego. Niestety potrzebuje czegoś ciut większego, z większą ilością drzwi.
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi, pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()