Wymiana linki sprzęgła VW Polo III, mechanik

08 Cze 2015, 12:41

Witam.

Obecnie mieszkam we Wrocławiu i średnio orientuje się co do mechaników tutaj, ale dzisiejsza wiadomość trochę mnie przeraziła.
Mianowicie, urwała mi się linka sprzęgła i trzeba kupić nową. Pojechałem do pierwszego warsztatu i koleś mi "krzyknął" 180 PLN za linkę od sprzęgła i 120 PLN za robociznę

Czy te ceny są adekwatne do awarii która się pojawiła w moim aucie ?

Pozdrawiam !
elano07
Początkujący

Auto: Nie mam

08 Cze 2015, 20:13

Ceny linek są zależne od producenta i od wersji silnikowej pojazdu . Czasami mogą szokować . Ty piszesz lajtowo Polo III , nic więcej i co tu odpowiedzieć ? Co do robocizny to zależy od mechaniora. Pytaj w innych warsztatach , być może będzie taniej.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Cze 2015, 20:14

Polo III rocznik 1994, silnik 1,4 Benzyna
elano07
Początkujący

Auto: Nie mam

24 Cze 2015, 12:34

A jaka to konkretnie była linka? Najtańszą linkę sprzęgła produkcji MaxGear dostaniesz nawet za 60zł ale jak zapewne się domyślasz cena idzie w parze z jakością, nieco lepsze linki, np. SACHS czy TRW to już koszt 120 - 150zł więc możliwe że ta, którą chciał Ci sprzedać mechanik była warta 180.
iparts
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...