Wymiana sprężarki pneumatycznej zawieszenia airmatic

25 Wrz 2020, 15:31

Witam mam problem gdyz moja sprezarka od zawiszenia pneumatycznego jest nieszczelna i musze ja wyciagnac ... model to mercedes ml w164 . wiem ze jest pod prawym kolem czy moge ja poprostu wyciagnac odpiac i oddac na gwarancje ? czy auto moze tak stac bez ? i czy mozna pozniej ja poprostu zamontowac bez sprzetu czy potrzeba jakies komputerowe ustawienie
ryonek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

25 Wrz 2020, 17:58

Jak ją odłączysz to później nie włączaj zapłonu (można jeszcze wyjąc bezpiecznik od tego kompresora) bez tego urządzenia a przewody które będą odłączone od sprężarki zatkaj żeby do środka nic się nie dostało. Jak dostaniesz z powrotem zregenerowaną sprężarkę do zawieszenia airmatic to ją po prostu zakładasz na miejsce i powinno być ok.
Mój kolega jakiś czas temu tak wymieniał na drugą i powiedział że bez problemu poszło bez żadnych kalibracji i ustawień.

Oczywiście kalibrację można przeprowadzić odpowiednim interfejsem ale jak będzie po wymianie stał równo to raczej nie będzie takiej potrzeby.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Wrz 2020, 18:00

acha czyli mozna wyjac bezpiecznik zabezpieczyc kable wezyki i ja poprostu odkrecic zamienic na nowa i podmienic ? a kojarzysz moze gdzie znajdzie sie instrukcje bezpiecznikow ? wydaje sie to na nieskomplikowana opcje hmm a kojarzysz gdzie wymienia sie ten caly filtr przekaznika sprezarki ?
ryonek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na silny wiatr
    Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...