Wymiana tarcz hamulcowych - Ford Mondeo

22 Sty 2014, 12:27

Witam koledzy. Otóż od pewnego czasu borykam się z dziwnym biciem podczas hamowania w swoim Mondeo. Na początku to ignorowałem jednak uciążliwe "boksowanie" nie ustępowało. Postanowiłem przyjrzeć się temu i prawdopodobnie mam do wymiany tarcze. Mój Mondeo jest z 2002 roku. Jakie tarcze polecacie? Szwagier polecił mi coś takiego http://www.nowe-hamulce.pl/tarcza,hamul ... 1,adc1219/ tylko czy ta część będzie dobra? Inne elementy hamulców mam też tej firmy "Comline" ale ja się zbytnio nie znam i proszę Was o pomoc.
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo

23 Sty 2014, 10:06

cyt opinię:

Krótko o Comline

Angielska firma Comline zajmuje się tworzeniem wysokiej jakości części samochodowych dla seryjnego wyposażenia pojazdów oraz na rynek części zamiennych. Główna siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w angielskim Luton. Przeszło 20-letnie doświadczenie w projektowaniu i produkowaniu auto części pozwala oferowanie produktów podzielonych na 12 grup przeznaczonych do samochodów japońskich, koreańskich oraz europejskich.

Firma Comline znana jest przede wszystkim z tworzenia takich części jak klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, filtry samochodowe, zestawy sprzęgła, pompy wody, pióra wycieraczek oraz piasty koła. Podzespoły te powstają w doskonale przygotowanych fabrykach części Comline, z których niektóre pracują w trybie trzyzmianowym. Wszystkie części brytyjskiego przedsiębiorstwa przed trafieniem do seryjnej sprzedaży są dokładnie testowane, zgodnie z rygorystycznymi wymogami firmy oraz producentów samochodowych.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

24 Sty 2014, 14:13

U nas też znajdziesz ich szeroki wybór,jeżeli określisz budżet to chętnie pomożemy i doradzimy coś odpowiedniego na czym można bazować. Cena to nie wszystko,w końcu chodzi też o nasze bezpieczeństwo.
SklepMartec
Początkujący

Auto: Audi a3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel

27 Sty 2014, 14:31

No rozumiem, dobrze jak coś to odezwę się na prv.
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...