Wymiana uszczelki pod głowicą?? Po wymianie kopci jak diabli

16 Paź 2011, 13:18

W mojej Vectrze 1.6 8V poszła uszczelka pod głowicą ... zaprowadziłem autko do mechanika i okazalo się że strzelona jest między 3 a 4 tłokiem ... ok autko zostało głowice splanowali, zalożyli nową uszczelkę a tu akcja zonk przedstawiam filmiki jak autko pracuje... Dymi się z silnika jak diabli ... Czyżby źle zalożona uszczelka pod głowicą ... mechanicy stwierdzili że ma taki przedmuch na tłoku... jakoś mi się nie wydaje...

Zimny silnik:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ciepły silnik:

Przyśpieszenie od 0-100 :

JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Paź 2011, 17:23

To co leci po odkreceniu korka to sa spaliny? Skad poza korkiem to leci? Odma?
Bo jak to sa spaliny, a pewnie tak, to mechanik dobrze mowi, ze masz mega przedmuchy.
Z bagnetu tez spalinami daje, tutaj UGP nie ma nic do tego.

A jak to jest para wodna, to glowica jest peknieta pewnie, ale watpie bo to pewnie spaliny, pierscienie do wymiany masz conajmniej.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

16 Paź 2011, 20:44

Kurcze dziwi mnie ten fakt dzisiaj było u nas minus 4 autko odpaliło od pierwszego kopa jak to można określić ... Raczej wygląda to na spaliny chociaż z tym nie jestem pewien... wężyk od odmy jest strzelony ale delikatnie i z niego się akurat najmniej dym ulatnia... gorzej jest bo ten dym idzie spod uszczelki glowicy... i z tego co zauważyłem to miałem jakąś plame pod autem bezwonną jakby płyn plus z pod uszczelki sączy się olej ...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

17 Paź 2011, 19:11

No jak leca na zewnatrz spaliny uszczelka, to skopali robote, ale to nie zmienia faktu, ze pierscienie tez masz do wymiany.

Co do odpalenia na dotyk to dziwne faktycznie, bo majac tak nieszczelna komore spalania, masz kompresje duzo za niska. Ale to zalezy od silnika tez, jedne odpala, inne nie.

Jak ci takie planowanie zrobili, to juz wiesz czemu efekt jest taki jaki jest...

Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...