WYMIARY KRZYŻAKÓW

26 Lut 2010, 21:08

to nie jest czarna magia :wink: jak wejdziesz pod auto to zobaczysz o czym mowa :grin: laczenia walu jes zakryte gumowa elastyczna zlaczka ktora chroni wieloklin przed blotem :wink: jak okrecisz jedna czesc to zobaczysz ze wal sie przesuwa na tym wieloklinie (skraca i wydluza) i nie pozwol zeby wyskoczyl z wieloklinu albo zaznacz go sobie zeby potem tak samo wlozyc :wink:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

26 Lut 2010, 21:24

PITSJ413:), to jednak pojade do kolesia robił w zakładach szykujących samochody dla wojska nawet tam gdzie testowali hamery napewno sobie poradzi.
KONTROLA JEST NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: FESTUNG BRESLAU

27 Lut 2010, 04:19

sprawa prosta ;)
odkręcasz 4 śruby górnego mocowania wału (przy reduktorze), kładziesz na ziemi całość żeby się nie rozleciała :mrgreen: odkręcasz 4 śruby dolnego mocowania wału ( przy gruszce mostu), bierzesz wał, wkręcasz do imadła, wyciągasz zawleczki na krzyżakach (mogą nie chćieć zejśc trzeba czasem popracowac śrubokrentem i młoteczkiem delikatnie nad nimi) wybijasz miseczki wyjmujesz krzyzak, wszystko zakłądasz w odwrotnej kolejności i gitarra działa :mrgreen: na koniec przez kalamitke która jest wkręcana do krzyżaka (czasem ją trzeba trochę podgiąć :mrgreen: ) smarujesz krzyżak i po zabawie,
na serio to prosta sprawa :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2010, 08:40

pocieszny, dzięki za opisik.myślę że jakoś pujdzie :wink:

[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 07:44 ]
pocieszny, obejżałem krzyżaki i te nie mają żadnej wkręcanej kalimatki.sa to krzyże od łady 24x61.
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Lut 2010, 10:25

mogą nie mieć kalamitki jeśli nie są smarowalne zdarza sie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2010, 22:43

i tak pewnie jestpocieszny,
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik benzynowy 1.6 SIDI Turbo - Opel
    Ta nowoczesna czterocylindrowa jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa jest produkowana w dwóch konfiguracjach. Wersja Eco Turbo o mocy 125 kW/170 KM i maksymalnym momencie obrotowym 280 Nm została skonstruowana ...
    Czy Honda Accord to dobra inwestycja?
    Decyzja o zakupie nowego auta dla wielu osób jest prawdziwą męczarnią. Bardzo duża oferta, bardzo dużo danych liczbowych, mnóstwo informacji. Jednak przyjrzyjmy się na przykładzie jednego z modeli Hondy jakie ...