Wymuszanie pierwszeństwa.

18 Sty 2008, 23:04

Dishman napisał(a):Ja staram się nie brać tak wszystkiego do siebie. Ktoś mnie wyprzedził? Powodzenia i szerokiej drogi. Ktoś się wepchnął w korku? Tak na dobrą sprawę czy jest taka duża różnica, czy jedzie przede mną 20, czy 21 samochodów? Ktoś jedzie tak, że działa nam na nerwy? Spróbuj go wyprzedzić, zamrucz pod nosem i olej gościa. Nie musisz demonstrować całemu światu swojego oburzenia.

Święte słowa....niektórych jazda pozostawia wiele do zyczenia...niestety ;/
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

18 Maj 2008, 15:13

Kiedy mi ktoś wymusi pierwszeństwo, tak ostro, reaguje kilkusekundowym, ciągłym trąbieniem na niego. Jednak nie robie tego z nerwów, czy ze złości, czy po to żeby w ten sposób powiedzieć "jak jeździsz ty ... !!!" :), tylko w celach "edukacyjnych", żeby ten kierowca zobaczył, że spowodował jakieś zagrożenie. Może dzięki temu przejmie się tym co zrobił i zapamięta to przy następnym wyjeżdżaniu na niepodporządkowaną. Gdybym nie zatrąbił w takiej sytuacji, kierowca ten mógłby nie zdać sobie sprawy z zagrożenia związanego z takimi manewrami i robić tak notorycznie.
marky85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Lip 2008, 21:19

ja jechalem z szefa bratem i wymusil pierszenstwo na nas jakis burak w merolu. brat szefa wyprzedzil go, zajechal mu droge. wysiadl do niego to ciolek sie zamknal t brat szefa kopniakiem rozpiepzyl mu lusterko.

NIENAWIDZE TAKICH ZACHOWAŃ!!!
Rodri94

09 Mar 2010, 11:10

Sporo jest na drodze hojractwa, brawury, bezmyślności i oczywiście braku kultury. Najgorzej mamy my kierowcy, jeżdzący normalnie, poruszający się po drodze praktycznie i z rozsądkiem, niestety na codzień jesteśmy narażeni na szalone tendencje bezmyślnych kierowców. I jak tu czuć się bezpiecznie???
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...
    Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...