Wypadek- naprawa samochodu

03 Paź 2010, 17:21

witam mialem kolizje drogowa wina jadacego za mna. mam takie pytanie , byl u mnie rzecoznawca wypelnilem papiery zwiazane z ogledzinami i chcialbym oddac samochod do naprawy ale mechanik ma obawy i nie chce naprawic samochodu az przyjdzie decyzja i pieniadze z odszkodowania poniewaz boi sie
czy po ogledzinach zaraz mozna naprawiac samochod czy trzeba odczekac az przyjdzie decyzja z odszkodowaniem??/ auto jest mi pilnie potrzebne czy mechanik ma sluszne obawy zwiazane z przedwczesna naprawa czy nie????
pawelsmoszna
Nowicjusz

Miejscowość: polska

03 Paź 2010, 17:24

W zasadzie jakis dokument stwierdzający zakres naprawy jednak musisz mieć..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Paź 2010, 17:26

mam wydrukowane na papierku co jest do wymiany tylko mechnik boi sie naprawiac
pawelsmoszna
Nowicjusz

03 Paź 2010, 17:31

pawelsmoszna napisał(a):mam wydrukowane na papierku co jest do wymiany tylko mechnik boi sie naprawiac

Nie widzę zadnych przeszkód zeby zacząć naprawę samochodu.Kwestia wypłaty odszkodowania to przeciez całkiem inna broszka i nie ma znaczenia czy juz masz zapłacone czy nie.Jednocześnie przy demontazu warto zwrocic uwagę czy nie ma dodatkowych części do wymiany-uszkodzonych których rzeczoznawca nie miał mozliwości zobaczyć kiedy samochód był kpl. :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Paź 2010, 17:35

dobra dzieki za info
pawelsmoszna
Nowicjusz

03 Paź 2010, 22:05

Jaka jest forma likwidacji szkody? Gotówkowa czy bezgotówkowa? Jeżeli umówiłeś się z ubezpieczycielem, że chcesz pieniądze, to nie wiem w czym problem ma mechanik. Mechanik będzie chciał zapłaty od Ciebie, a to już Twoja sprawa jeżeli np. mechanik wyceni naprawę na 5 tys. zł, a ubezpieczyciel wypłaci Tobie 3 tys. zł.

Jeżeli likwidacja bezgotówkowa, to też Ciebie to nie obchodzi, bo mechanik dogaduje się z ubezpieczycielem, czy ten pokryje mu wystawioną fakturę. Likwidacje bezgotówkowe są przeprowadzane przez warsztaty partnerskie z danym ubezpieczycielem, więc mechanik powinien mniej więcej wiedzieć jaką wycenę robi zawsze ubezpieczyciel.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe I generacji
    Jest to najstarszy i zarazem najprostszy typ instalacji LPG, z powodzeniem stosowany w samochodach z silnikami o zasilaniu gaźnikowym, nieposiadającymi katalizatora i sondy lambda. Instalacja gazowa I generacji pozbawiona ...