Wyświetlacz Toyota Highlander 2016 spolszczenie (toyota touch 2 +go)

03 Sie 2017, 10:12

Witam przywiozłem z usa toyote highlander 2016r. z wbudowaną nawigacją. Tylko mam teraz problem, bo nie wiem jak wgrać polską mape... Czy taki zabieg wgl sie da wykonac? A jak wyglada sprawa z spolszczeniem? Jestem w stanie zaplacic za to, żeby tylko działalo wszystko bez zarzutu. Prosze o pomoc, pozdrawiam
Drapoll
Nowicjusz

Auto: Toyota highlander
Silnik: 3.5 V6
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2016

03 Sie 2017, 10:44

Drapoll napisał(a):Tylko mam teraz problem, bo nie wiem jak wgrać polską mape... Czy taki zabieg wgl sie da wykonac?
Masz system nawigacji Toyota Touch 2 with Go więc powinieneś spróbować na stronie Toyoty dodając swoje auto https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/ (3 lata aktualizacji gratis).
"Sprawdź czy jest już dostępna kolejna aktualizacja systemu nawigacji Toyoty: Jeżeli Twój system nawigacji jest z serii Toyota Touch with Go lub Toyota Touch 2 with Go zaloguj się w sekcji Moja Toyota by dodać swój samochód i móc aktualizować system multimedialny w trybie on-line. "

Możesz też zerknąć tu [link do oferty na Allegro wygasł] i zapytać pod podanym numerem telefonu.

PS. Ten system ma 3-letnie darmowe aktualizacje więc ja bym się zarejestrował na stronie i sprawdził możliwości jakie oferuje takie konto. Następnie zadzwonił do Toyoty i zapytał o zmianę języka.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Sie 2017, 20:13

Problem w tym że na europejskiej/polskiej stronie toyota.pl nie mogę dodać samochodu. Wpisuję dobry nr. vin, a wyskakuje błąd. Natomiast na stronie usa, wszystko wchodzi jak trzeba tylko nie można tam pobierać map, ani softu po angielsku, a co dopiero po polsku :/ Do serwisu dzwoniłem, powiedzieli mi że jest 60% szans na zrobienie tego, ale musze jechać 200km do serwisu, a cena u nich napewno nie będzie niska. Zadzwonię do tego z aukcji dopytać się jak wyglada sprawa z tym samochodem i napisze co dalej
Drapoll
Nowicjusz

04 Sie 2017, 09:56

Szkoda że od razu nie podali ci ceny za taką usługę. W dzisiejszych czasach zmiana oprogramowania lub wgranie nowego nie powinna być dla serwisu żadnym problemem. Nie zmieniasz nie wiadomo czego tylko standardowe oprogramowanie. Przypuszczam że w sprzęcie nie ma żadnych różnic między wersją EU, a USA.
Jeżeli takie rzeczy potrafią zrobić poza serwisem to znaczy że się da. Serwisy niestety mają pewne procedury które nie pozwalają na niektóre rzeczy i nawet jak się da to Klientowi powiedzą że nie są w stanie tego zrobić.

Wracając do dodania numeru VIN myślę że tu powinno zaraz po dodaniu pojawić się skąd dokładnie pochodzi auto i że było wyprodukowane na rynek USA. Tak żeby ktoś z innego kontynentu mógł sobie dodać takie auto.

Daj znać co powie ten gość z aukcji bo jestem ciekaw :)
Kacper
Forumowicz VIP

04 Sie 2017, 18:17

Dzwoniłem do drugiego do serwisu, który jest położony bliżej mojego domu. Odpowiedzieli mi że na 90% nie da się tego zrobić, ponieważ "nawigacja w usa działa inaczej niż w polsce"...

Po rozmowie z kolesiem z tej aukcji i innych podobnych, każdy jak tylko słyszy model i rok od razu odpowiadają że oni się tym nie zajmują.

Mi się wydawało że wystarczy wgrać mapę na karte sd (ponieważ jest taka do tego przeznaczona obok radia), a tu wychodzi na to że na tą chwile nie można nic zrobić...
Drapoll
Nowicjusz

04 Sie 2017, 21:39

Drapoll napisał(a):Dzwoniłem do drugiego do serwisu, który jest położony bliżej mojego domu. Odpowiedzieli mi że na 90% nie da się tego zrobić, ponieważ "nawigacja w usa działa inaczej niż w polsce"
Muszę chyba się wciągnąć w ten temat i poszukać bo zastanawiam się jak może działać inaczej nawigacja w USA. Moim zdaniem kwestia oprogramowania ale może samo urządzenie też jest inne to trzeba by było sprawdzić.
Możesz podać dokładnie oznaczenie swojego modelu?

Drapoll napisał(a):Po rozmowie z kolesiem z tej aukcji i innych podobnych, każdy jak tylko słyszy model i rok od razu odpowiadają że oni się tym nie zajmują
No tak bo jeszcze tego pewnie nie rozpracowali :)
Kacper
Forumowicz VIP

13 Lut 2018, 10:31

i jak udało ci się znaleźć rozwiązanie ?
Millamber
Obserwowany

Auto: Toyota Highlander
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Lut 2018, 13:43

Drapoll
Nowicjusz

13 Lut 2018, 13:54

Czyli sprzęt który dokupiłeś działa na zasadzie screeen mirroring. Możesz wrzucić jakąś fotkę z działania tego w twoim samochodzie? Ciekawe rozwiązanie i w sumie nie zależnie od tego jakiej apki do nawigacji będziesz używał możesz wszystko wyświetlać na większym ekranie :)
Kacper
Forumowicz VIP

17 Lut 2018, 18:26

Tutaj, poniżej masz parę zdjęć.
Tymczasowo ten odbiornik siedzi pod radiem

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A tutaj jak proste jest łączenie z telefonem:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jakby ktoś się zastanawiał nad takim rozwiązaniem to mogę polecić. cena nie wygórowana, proste w montażu, oprócz nawigacji możemy np. odtworzyć film z youtube'a.
Drapoll
Nowicjusz