Wyzłomowanie!!

28 Sie 2007, 09:12

otóz mam takie pytanie :poniewaz polisa oc skonczyła mi sie 2 tygodnie temu a nowej polisy nie opłaciłem i czy mógł bym treaz wyzłomowac i wyrejestrowac auto?? czy pózniej przyszło by mi płacic za te 2 tygodnie czy za cały rok?
prosze o odpowiedz
kubam1990
Nowicjusz

28 Sie 2007, 12:40

Jak wyzłomujesz samochód,to musisz iść go wyrejestrować,a następnie rozwiązać umowę OC.Prawdopodobnie jak sam nie przedłużyłes umowy i nie rozwiązałeś jej,to została ona automatycznie przedłuzona.Jak została jednak rozwiązana,to bedziesz musiał ubezpieczenie opłacić za ten czas,do kiedy auto było zarejestrowane - nawet jak umowa sie skończyła i rozwiązała,to musisz zawrzec nową na ten okres czasu do wyrejestrowania samochodu.Jesli tego nie zrobisz,mozesz zapłacic dość wysoka karę - coś chyba 2000 pln-ów.Jest tak,ponieważ prawo mówi,że samochód zarejestrowany musi mieć opłacone OC.Niewazne czy stoi,czy jeździ.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Sie 2007, 13:14

witam mam do ciebie pytanie w sprawie wyłomowania auta ';otóz umowy o polise oc nie rozwiązywałem takze została ona napewno automatycznie przedłuzona i a teraz takie pytanie czy jak bym teraz wyzłomował i wyrejestrował auto to czy musiał bym zapłacic za 12 mieisiecy polisy czy tlko za te 2 tygodnie za które nie zaapłaciłem
kubam1990
Nowicjusz

28 Sie 2007, 21:52

Zapłacisz za okres do kiedy auto było zarejestrowane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000