Xbitz limited, powrót do domyślnych ustawień

04 Kwi 2017, 12:20

Witam. Mam problem z wyżej wymieniona kamerką. Po wyłączeniu ( wciągnięciu wtyczki z zapalniczki ) i po ponownym uruchomieniu ustawienia wracają do domyślnych, czyli np. resetuje się data i godzina. Od czego może zależeć taki przypadek. Dodam tylko że kamerkę posiadam już dłuższy okres czasu, mam za sobą różnej długości trasy i bateria powinna się już naładować do tego czasu.
I mam jeszcze jeden problem: po włączeniu kamery po jakimś czasie pokazuje sie kluczyk na ekranie i wszystkie nagrane od tego momentu filmy są zabezpieczone przed usunięciem. Jest to bardzo uciążliwe gdyż co jakiś czas muszę formatować kartę pamięci gdyż tej pamięci zaczyna z tego powodu brakować.

Pozdrawiam.
sledz91
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Hyundai Accent
Silnik: 1,3 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

18 Kwi 2017, 11:18

sledz91 napisał(a):Po wyłączeniu ( wciągnięciu wtyczki z zapalniczki ) i po ponownym uruchomieniu ustawienia wracają do domyślnych, czyli np. resetuje się data i godzina. Od czego może zależeć taki przypadek.
Od padniętej wewnętrznej baterii która powinna podtrzymywać ustawienia.

Czy jak odłączysz zasilanie od razu się wyłącza? W przypadku tej kamerki powinna działać od 5 do 10 minut przy braku zasilania.

sledz91 napisał(a):I mam jeszcze jeden problem: po włączeniu kamery po jakimś czasie pokazuje sie kluczyk na ekranie i wszystkie nagrane od tego momentu filmy są zabezpieczone przed usunięciem. Jest to bardzo uciążliwe gdyż co jakiś czas muszę formatować kartę pamięci gdyż tej pamięci zaczyna z tego powodu brakować.
Sprawdź ustawienia nagrywania w kamerce. Jaką masz kartę pamięci?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999