Zabrany Dowód rejestracyjny - Pytanie

22 Gru 2013, 00:50

Witam,sprawa wygląda tak ,że mój brat jechał moim autem bez ważnego przeglądu technicznego i capneła go policja oraz zabrali mu dowód rejestracyjny, jak mniemam musze zrobić przegląd i z kwitkiem iść do Urzędu Miasta po odbiór dowodu ?:)

Pytanie mam jednakżę odnośnie tego ile mam na to czasu ? Czy musze to zrobić jak najszybciej ? Ponieważ przebywam za granicą ,a w PL będe za około 2-3 miesiące to moge wtedy to wszystko zrobić ? czy to już będzie jakiś problem i będę musiał płacić jakąś kare pieniężną ? Prosze o szczere wypowiedzi jeśli ktoś sie zna w temacie :)

Pozdrawiam !
ryba1990ryba
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 2008
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Honda
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

23 Gru 2013, 19:01

ryba1990ryba napisał(a):Pytanie mam jednakżę odnośnie tego ile mam na to czasu ? Czy musze to zrobić jak najszybciej ? Ponieważ przebywam za granicą ,a w PL będe za około 2-3 miesiące to moge wtedy to wszystko zrobić ? czy to już będzie jakiś problem i będę musiał płacić jakąś kare pieniężną ?
Mozesz to zrobić kiedy będziesz chciał.Z tego tytułu zadnej kary nie otrzymasz..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Gru 2013, 12:12

ryba1990ryba napisał(a):zabrali mu dowód rejestracyjny

W zamian dali kwitek z datą do której jest ważny.. Potem poruszanie jest bezprawne..
ryba1990ryba napisał(a):iść do Urzędu Miasta

Raczej do Starostwa..
ryba1990ryba napisał(a):jeśli ktoś sie zna w temacie

Migi60 się zna - wierz mi.. :yes: :ok:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...