Zabrany Dowód rejestracyjny - Pytanie

21 Gru 2013, 23:50

Witam,sprawa wygląda tak ,że mój brat jechał moim autem bez ważnego przeglądu technicznego i capneła go policja oraz zabrali mu dowód rejestracyjny, jak mniemam musze zrobić przegląd i z kwitkiem iść do Urzędu Miasta po odbiór dowodu ?:)

Pytanie mam jednakżę odnośnie tego ile mam na to czasu ? Czy musze to zrobić jak najszybciej ? Ponieważ przebywam za granicą ,a w PL będe za około 2-3 miesiące to moge wtedy to wszystko zrobić ? czy to już będzie jakiś problem i będę musiał płacić jakąś kare pieniężną ? Prosze o szczere wypowiedzi jeśli ktoś sie zna w temacie :)

Pozdrawiam !
ryba1990ryba
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 2008
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Honda
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

23 Gru 2013, 18:01

ryba1990ryba napisał(a):Pytanie mam jednakżę odnośnie tego ile mam na to czasu ? Czy musze to zrobić jak najszybciej ? Ponieważ przebywam za granicą ,a w PL będe za około 2-3 miesiące to moge wtedy to wszystko zrobić ? czy to już będzie jakiś problem i będę musiał płacić jakąś kare pieniężną ?
Mozesz to zrobić kiedy będziesz chciał.Z tego tytułu zadnej kary nie otrzymasz..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Gru 2013, 11:12

ryba1990ryba napisał(a):zabrali mu dowód rejestracyjny

W zamian dali kwitek z datą do której jest ważny.. Potem poruszanie jest bezprawne..
ryba1990ryba napisał(a):iść do Urzędu Miasta

Raczej do Starostwa..
ryba1990ryba napisał(a):jeśli ktoś sie zna w temacie

Migi60 się zna - wierz mi.. :yes: :ok:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...