Zakup Jaguar f-pace 2018-2020, a duża odległość od serwisu

31 Paź 2023, 10:13

Cześć, jestem zainteresowany zakupem ww. Jaguara. Problem w tym, że do najbliższego serwisu Jaguara mam >200 km.

Nie ma też w pobliżu serwisu, który specjalizuje się w naprawach Jaguarów, a jedynie mogą zrobić najprostsze rzeczy.

Pytania z cyklu do wróżki (z waszego doświadczenia):
1. czy przy samochodzie z przebiegiem ok. 40-60k w ogóle powinien mnie interesować serwis Jaguara? Zakładając, że pewnie przejeżdżę te 60-80k i sprzedam go dalej. Czy są to awaryjne auta przy tych przebiegach? Czy zdarzają się jakieś poważniejsze awarie przy przebiegach <150k?

2. czy zwracacie uwagę na bliskość serwisu specjalizującego się w waszej marce jak decydujecie się na kilkuletni samochód za 100-200k?

Z góry dzięki za pomoc :)
karianmmita
Nowicjusz

31 Paź 2023, 10:25

Wszystko zależy od tego jaki silnik bierzesz pod uwagę bo to ma w przypadku tego modelu spore znaczenie. Nie wiem czy czytałeś już wątek na forum opinie-jaguar-f-pace-vt123472.htm jak nie to zajrzyj sobie do niego.

Generalnie samochód z tak niewielkim przebiegiem nie powinien sprawiać większych kłopotów ale dzisiaj z tym różnie bywa i nie możesz być pewny że nic poważnego się nie stanie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Paź 2023, 12:39

dałeś mi do myślenia ogólnie tym wątkiem. Poczytaj więcej opinii na temat samego auta, chociaż pewnie będzie jak z każdym - każdy kto ma złe doświadczenia pisze o tym w internecie, a ci zadowoleni nie piszą nic :D i jakiego modelu bym nie tknął to zawsze tylko złe opinie.

Ja jeszcze nie zdecydowałem co do silnika. Raczej jestem otwarty na każdą z opcji.
karianmmita
Nowicjusz

31 Paź 2023, 13:04

Samochód ogólnie fajny ale jak Ja bym miał brać to pewnie postawiłbym na benzynę choć mało ona nie pali :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35