Zaległa składka po poprzednim właścicielu

11 Lip 2011, 22:27

Witam, mam problem z ubezpieczeniem, gdyz kupiłem auto 28 grudnia 2010 z ważna polisa oc do 29 kwietnia 2011 jednak sprzedawca dajać mi odcinek polisy nie poinformował mnie ze 4 rata OC nie jest zapłacona ani nie dał zadnego kwitu do zapłaty tylko papier na którym pisało e polisa jest wazna do 29 kwietnia. Ja korzystaałem z tej polisy po konca jej waznosci czyli 29 kwietnia 2011, w tym czasie ubezpieczalnia nie przysłała mi zadnej skadki jako że nie wypowiedziałem ich polisy(auto ubezpiecz w COMPENSA. 30 kwietna ubezpieczyłem pojazd w innej ubezpieczalni (MTU) I ostatnio 6 lipca majac juz wazna nowa polise w MTU na cały rok dostałem wezwanie do zapłaty jakby 4 raty ubezpieczenia za okres kiedy kupiłem samochod. jednak własciciel twierdził ze oc jest wazne do tego 29 kwietnia i nic nie wspomniał o 4 racie,ubezpieczalnia tez nic nie przysłała dopiero teraz to upomnienie do zapłaty. Co moge w takiej sytuacji zrobic zeby uniknac zapłaty czy to wogole mozliwe??? Prosze o powazna poradę.
emilio54
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

12 Lip 2011, 19:03

emilio54 napisał(a):Co moge w takiej sytuacji zrobic zeby uniknac zapłaty czy to wogole mozliwe???

Nic nie mozesz zrobić.Musisz za to zapłacic i modlic się zeby Ci nie przysłali następnych wezwań do zapłaty.Bo z tego co przeczytałem to zadnego wypowiedzenia dla Compensy jak do tej pory nie złozyłeś...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Lip 2011, 23:20

zadwoniłem do Compensy i babka to samo mi powiedziala, ze bedzie kontznuacja oc mimo ze mam juz inne oc, ale przy drugim tel jaki sama do mnie wykonala powiedziala ze i tak zrywaja umowe bo poprzedni wlasc nie pacil i tzlko te rate mam zaplacic od kiedz mam auto. temat zamkniety
emilio54
Nowicjusz

Auto: Honda Civic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile hybrydy jest w samochodzie elektrycznym?
    Samochody elektryczne są niemal tak stare jak sama motoryzacja. Mimo to uważa się je obecnie za nowość na motoryzacyjnym rynku. To dlatego, że na przełomie XIX i XX wieku przegrały one konkurencję z samochodami spalinowymi ...