Zamarzanie paliwa przy dużym mrozie, co tankujecie?

29 Wrz 2017, 11:10

Od lat testowałem wiele stacji, wiele rodzajów paliwa. W firmie spedycyjnej przy użyciu sond pojemnościowych. Przy różnych warunkach atmosferycznych, po dłuższym postoju. Nie tylko spalanie, ale właśnie jakość paliwa. Bo czasami w warunkach -40 st. nie ma czasu reagować i trzeba przewidywać takie sytuacje, a ta aplikacja pozwala na to w 100%. Na przestrzeni czasu mogę powiedzieć, że markowe stacje są lepsze. Ale każdy musi wypróbować sam...
JohnyBravoL
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Volvo V90
Silnik: T6 AWD 2.0 (320km)
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

02 Paź 2017, 10:06

W ogóle sondy pojemnościowe WebEye to bardzo przydatna sprawa. Bardzo nam się to spodobało i ułatwiło pracę, a przy okazji zaczęliśmy korzystać też z wielu innych usług (e-tachograph, BestWay, Alarm paniki). Polecam.
Waldi83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 1990
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: nie mam

30 Paź 2017, 15:36

Paliwo używaj tylko sprawdzone. W swoich ciężarówkach używam tylko sprawdzone dzięki mojemu monitoringowi, bo tam akurat da się za pomocą sond sprawdzić jakość i wydajność paliwa. W osobówkach będzie to działało trochę inaczej ale spróbować można.
JohnyBravoL
Nowicjusz

01 Lis 2017, 19:19

Specjalnie zadzwoniłem do kumpla co jeździ busami i też używa monitoringu żeby mieć dobre paliwo i oszczędzać na nim by zbytnio nie wydawać. Napisz do niego to powie Ci konkrentije co można zrobić (kontakt na PW)
JohnyBravoL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [2018] Kia Ceed / Ceed SW
    Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...