REKLAMA
Witam,
szukam nowego auta, obecnie jezdze astra III w benzynie 1.6 (105km)
Rocznie robie około 12-15tys km z czego 95% miasto odcinki od 3-10km.
Szumam nowego auta bo w starym mecza mnie usterki co chwila, w ogole nie przemyślany zakup i tera zsie to odbija na mojej kieszeni.
NIe wiem kompletnie w jakie auto celować, bo w tej cenie sa wszystkie modele już dostępne, a każdy poleca co innego.
zależy mi najbardziej na niezawodności i żeby auto było sprawne, żadne sprowadzane nie wchodzą w gre, chce kupic najchętniej auto sprzedawane przy jakims salonie z gwarancja etc (choć nie wiem czy to najlepszy pomysl)
Silnik benzyna nie mam zamiaru zakladac LPG, diesel odpada chyba ze względy na to jakie trasy jezdze.
Silnik chciałbym mocniejszy niż obecnie cos jak 1.8 140hm etc, licze się ze spalaniem 10-11l w miescie.
Na razie zastanawiam się nad:
Fiat bravo za cene 33-35 tys można, znaleźć wydaje się w miere zadbane dobrze wyposażone modele z 2009-10 z silnikiem 1.2 tjet 120km: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
z tym, ze ten jest z komisu wiec raczej bym nie kupowal ze względu na zle doświadczenia
Na + t chyba taniutkie części i serwis i duzy wybor
Honda Civic VIII w wesji sport i silnikiem 1.8 140km widziałem z polskiego salonu na gwarancji model za około 38 tys. Czy w takich miejscach oplaca się w ogole kupować: http://uzywane.honda.pl/pl/samochody/in ... na-18.html
tu mowia ze niby sa bardzo wytrzymale choć i sa glosy ze to już nie to samo co kiedys
Focus? nie podoba mi się kompletnie wnętrze samochodu, glownie siliki 1.6 115hm, wolalbym jednak ciut mocniejszy
auto docelowo potrzebuje na okres 2-4 lat wiec ważne żeby tez stracilo jak najmniej na wartości
dzieki