Zamiana silnika w samuraiu

14 Mar 2010, 21:19

troche za duzo tych koleczek :mrgreen: w sumie moj reduktor juz dogorywa wiec predzej czy pozniej bede szukal od litrowki i moze sprobuje cos z tego wykabinowac :wink:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

14 Mar 2010, 21:34

He he No dobry pomysł :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Mar 2010, 21:47

..podłączę się w temacie tylko w drugą stronę. Nabyłem 1.0 z 82r. Czy byłby duzy kłopot zamienić na 1.3, czy łatwiej i lepiej sprzedać i zakupić od razu z większym silnikiem?
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

17 Mar 2010, 22:17

dyzio767, może na początek pojeżdzij z tym silnikiem off road to nie dajtona.niejednokrotnie średnia prędkość wychodzi poniżej 20km/h
KONTROLA JEST NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: FESTUNG BRESLAU

17 Mar 2010, 22:39

white wolf napisał(a):dyzio767, może na początek pojeżdzij z tym silnikiem off road to nie dajtona.niejednokrotnie średnia prędkość wychodzi poniżej 20km/h

...masz rację...:)
Jeszcze nie siedziałem za kółkiem a już przekombinowuje:)
Kiedyś jeździłem DR 350...stwierdziłem że mały i za słaby silnik, utopiłem się w rzece, pękł wał...kupiłem KTM 520. Okazało się, że na DR jedziłem szybciej niż na obecnym:) Moc przeszkadza w terenie czasami..przynajmniej przy 2 kolach:)

[ Dodano: Nie Mar 21, 2010 08:44 ]
..no i się doigrałem tym pytaniem...
Uszczelka pod głowicą walnieta (bierze wodę) a głowica wali jak w dieslu-może tylko zawory do ustawienia, nie wiem czy są tam zwykłe (1.0 82r) czy samoregulujące się...
Koszt naprawy jeśli pierścienie ok nie powinien przekroczyć pewnie 600-800zł, ale pozostaje pytanie czy naprawiać czy szukac silnika. I jakiego? Chciałbym coś co bezkolizyjnie mi tam wejdzie. Bardzo prosze o jakieś sugestie?
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...