Zamknąć drzwi czy nie?

17 Gru 2008, 20:32

MotoAlbercik napisał(a):Plus,to np. że podczas stania na skrzyżowaniu nikt cię nie wyrzuci z samochodu i ci go nie ukradnie.Jak ktoś cię zatrzyma,by prosić o pomoc,a będzie miał inne zamiary,też nic ci nie zrobi.

haha
szybe Ci wybiją i wyciągną "gwódźć" od blokowania drzwi........ale za ten czas to może zdąrzysz spie***olić.
:lol: :lol: :lol: :lol:
v8

23 Sty 2009, 10:21

MotoAlbercik napisał(a):Minusy to np.podczas wypadku,ratownicy mogą mieć problem z dostaniem się do środka(jak pisał kolega),by cię uwolnić,ale oni jak nie umieją otworzyć drzwi,to poprostu wybijają szybę i je otwierają,albo tną.Tak więc z tym to najmniejszy problem.

Gorzej jak pierwszej pomocy udziela inny kierowca..w szoku nie bedzie wiedział co robić, zacznie się miotać i minie sporo czasu..Z tego co wiem w nowych autach drzwi odblukowywują się w takich pzrypadkach
Sam nie zamykam choć na dużych skrzyzowaniach w Łodzi czasem mam obawy :wink:
jarodek
Nowicjusz

Miejscowość: Zgierz

23 Sty 2009, 15:19

MotoAlbercik napisał(a):Plus,to np. że podczas stania na skrzyżowaniu nikt cię nie wyrzuci z samochodu i ci go nie ukradnie.

To drugie tak, ale mam dziwne wrażenie, że 'ominięcie' zamkniętych drzwi (szyba młotkiem i bolec do góry) jest łatwiejsze i krótsze w czasie niż odpięcie komuś pasów. :]
menajev
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Lut 2009, 21:42

Ja jak jadę sam w jakiejś "gorszej" dzielnicy, pod wieczór... i trafia się korek, a po chodnikach sami dziwni ludzie to sobie wcisnę tą klamkę :) Co mi szkodzi :)
Głupi ten co głupio robi.
Rathloriel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

03 Lut 2009, 17:32

w niektórych samochodach automatycznie drzwi sie blokuja chwile po tym jak sie odpali silnik
pamietam mój tata miał tak w oplu astrze
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

03 Lut 2009, 20:11

Ja nie zamykam. Dlaczego ??
Co do otwarcia drzwi przez "osoby niepowolane" - nie przesadzajmy, zycie to nie GTA :D
A jesli chodzi o dzialanie sluzb ratunkowych to akurat to czy drzwi byly zamkniete czy nie jest dla nich najmniejszym problemem. Przeciez jka trzeba to i potrafia porozcinac cale auto a do poszkodowanego jakos sie dostana...
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb z wyposażeniem Laurin & Klement
    Skoda Superb z najbardziej luksusowym i prestiżowym pakietem wyposażenia - Laurin & Klement, na polskim rynku pojawił się w październiku ubiegłego roku. Teraz pakiet dostępny jest z nowym silnikiem. Do dotychczas oferowanych ...

03 Lut 2009, 23:33

jarodek napisał(a):Sam nie zamykam choć na dużych skrzyzowaniach w Łodzi czasem mam obawy :wink:

Też tak robie chyba że jadę z większą ekipą kumpli to nie zamykam :D :D
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Lut 2009, 20:47

Ja gdy jadę sam to zamykam drzwi... jeśli jadę z dziewczyną też. Ale gdy jadę z większą ekipą to nie mam żadnych obaw.... jak wlezie do samochodu - o ile mu sie uda - to będzie miał ciężko :twisted:
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

13 Lut 2009, 18:25

Ja tam nie mam dylematow zamykac-nie zamykac? Jak odpale samochod i rusze drzwi automatycznie sie blokuja, kiedy gasze samochod to sie odblokowuja. Oczywiscie kierowca ma mozliwosc wszelkiego blokowania i odblokowywania. Szybe wybija, to i tak nie wejda bo nie mam rygielkow, tylko tajemniczy przycisk...
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

13 Lut 2009, 21:08

O ile dobrze pamiętam to coś takiego jest w Citroenie C3. Gdy odpalisz i przekroczysz prędkość 10 km/h drzwi automatycznie się zamykają. A przycisk jest na środku deski z rysunkiem kłódki :P
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

13 Lut 2009, 23:08

Mam C3 i powiem Ci że chyba takie coś nie ma miejsca :D. Przycisk kłódki jest, ale służy on do blokowania drzwi wewnątrz jednym kliknięciem i świeci się też jak zamkniesz auto kluczykiem. W czasie jazdy drzwi się raczej nie zamykają.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

14 Lut 2009, 14:46

Pewnie zalezy to od danej wersji samochodu, ja mam np golfa V, kumpel tez ma V ale u niego takiego czegos nie ma.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

15 Lut 2009, 01:01

Rzeczywiście kobiety są w innej sytuacji niż mężczyźni. Ja często jeżdżę sama i ustawiłam centralny na domyślne zamykanie się przy uruchomieniu silnika. Nawet po to, by ktoś na skrzyżowaniu nie zwinął torebki z przedniego siedzenia - możecie mi teraz napisać, że nie powinno się jej tak wozić, ale prawda jest jaka jest, jak jest taka plucha jak dzisiaj to się nanosi na podłogę i torebki się tam nie położy :-)
Zanim tak ustawiłam, miałam dużo dylematów. I teraz często gdy jadę w bardziej wypadkogennych okolicznościach, np. na drodze ekspresowej, po lodzie itp. otwieram drzwi. Przy prędkości 140 nikt mnie raczej z samochodu nie wyciągnie ;) Podświadomość jest potężna - gdy kiedyś wpadłam w poślizg, pierwszą moją reakcją było otwarcie drzwi, ważne wtedy żeby mieć tę możliwość w poręcznym miejscu, np. na breloczku kluczyków.
Em
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Lut 2009, 01:10

Ale przecież jak zamkniesz drzwi centralnym będąc wewnątrz to z auta zawsze wyjdziesz każdymi drzwiami szarpiąc za klamkę, wtedy centralny puszcza...
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

15 Lut 2009, 01:21

Na pewno? U mnie tak nie jest, jeśli zamknę centralnym, to trzeba wyciągnąć "grzybka", żeby wyjść (Astra I). Ale nie chodziło o to, żebym ja mogła wyjść, tylko żeby mnie mogli wyciągnąć z zewnątrz :)
Em
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa