Zamykanie szyby - Peugeot 406 coupe

29 Cze 2016, 07:41

Witam serdecznie.
Kilka dni temu podczas jazdy otworzyłem szybę, przy zamykaniu przyciskiem szyba podnosiła się kilka centymetrów, po czym automatycznie otwierała do końca. Zatrzymałem się na stacji, zamykam samochód kluczykiem - szyba jakby podskoczyła i zamknęła się do końca, ale mechanizm zostawił na niej małą rysę. Teraz za nic przycisk do zamykania szyby nie działa.
Mogę ją otworzyć, a zamknąć tylko automatycznie przy zamykaniu samochodu (jednak już nie odskakuje i zamyka się płynnie).

Idąc drogą dedukcji - mechanizm działa, zwalił się prawdopodobnie przełącznik i jego wymiana powinna rozwiązać problem, tak?
Mam ostatnio ciężko sytuację finansową, bo normalnie udałbym się do elektryka. Przełącznik kosztuje 30zł a z montażem sobie poradzę, jednak nie chcę wydawać pieniędzy w ciemno.
Slaydo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 12 2014
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Honda Accord VI
Silnik: 1.8 VTEC 136KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...