Zapach spalenizny Golf 7 GTI

24 Kwi 2022, 13:12

Odzywam się ponownie, byłem na podnośniku u kolegi wydech przejrzeliśmy cały od początku do końca nic nie ma wszystkie osłony termiczne na miejscu ... Jedynie co widać to jak jest wlew oleju to jest zapocone i leci w dół tak jakby kropelka czasem uleciała i leciała leciała leciała w dół i może gdzieś to się przygrzewa i w tym jest problem bo nic innego już nie wiem ...
Wymienić korek wlewu oleju ? może on cos jest nie tak nie trzyma
XxdinoxX
Nowicjusz

24 Kwi 2022, 16:11

Majątku nie kosztuje możesz wymienić, a nie miałeś wcześniej przypadkiem wycieków które zostały usunięte?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Kwi 2022, 10:39

Wymienie korek i dam znaka , wiesz co nie wiem auto jest z usa odkąd je mam to 0 wycieków pozatym od korka i jak patrzyłem pod autem to tak jakby od korka płynęła w dół ta kropelka i gdzieś tam sie przypala
XxdinoxX
Nowicjusz

02 Maj 2022, 16:53

Wymieniłem korek problem zniknął auto zostało przegonione 0 zapachu już , rok czasu mi zajęło by dojść do tego ... Pozdrawiam
XxdinoxX
Nowicjusz

03 Maj 2022, 21:09

Najważniejsze że udało się rozwiązać problem :ok:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

19 Maj 2022, 08:32

Jednak długo sie nie pocieszyłem to nie to ... , dalej czuc ten zapach sporadycznie

Ręce juz opadają nie mam pojęcia...
XxdinoxX
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na obcej drodze w okresie Wakacyjnym
    Okres wakacji to czas wielkich wyjazdów. Często przygotowania do nich trwają cały rok, a czasami decyzja o kierunku wyprawy podejmowana jest spontanicznie i w ostatniej chwili. Przed każdą podróżą musimy jednak ...

27 Maj 2022, 13:24

żadnych pomysłów ... chyba oddam do ASO by poszukali
XxdinoxX
Nowicjusz

27 Maj 2022, 20:00

Akurat nie ma znaczenia czy to będzie ASO czy nie, ktoś musi poprostu sumiennie do tego podejść.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Maj 2022, 11:35

wole oddać do ASO i zapłacić więcej niż do jakiegoś Stasia by mi rozebrał pół auta i nie wiadomo co
XxdinoxX
Nowicjusz

29 Maj 2022, 18:08

Taki Staś może sprawniej dobrać się do likwidacji problemu,ja w tym przypadku wybrałbym się do,,zwykłego,,mechanika,lub próbował ogarnąć to sam,jaki to jest zapach,palonej gumy? Jeśli tak,musisz wiedzieć,że ,,palone,,oleje syntetyczne mają zapach gumy,mineralne parafiny.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Wrz 2022, 13:02

Wracam z odpowiedza moze komus sie przyda kiedyś.
Jak jest korek wlewu oleju z boku jest oslona rozrządu i tam sa 3 uszczelki i tak jak pisalem że tylko przy mocnej jeździe smierdzi , jest cisnienie duze i mi wypychało olej tamtędy delikatnie kapal na blok silnika i śmierdziało koszt tego z robocizna z uszczelkami to około 300zl
XxdinoxX
Nowicjusz