Zarysowania i zadrapania karoserii

11 Lip 2007, 23:27

Witam. Mam problem. Od ok 1 roku jestem posiadaczem nowej laguny - kolor brąz kasztanowy. Niestety na koncie mam juz pare zarysowan. Są też zadrapania na zderzakach i tam widać szary plastik. Chcialbym jak najdluzej utrzymac swoje autko w dobrym stanie wizualnym, więc co mam zrobic aby te rysy i zadrapania usunąć?
maciek225
Nowicjusz

• 12 Lip 2007, 13:50

Moim zdaniem powinenes udac sie do lakiernika:)
    erylo
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 16:28

:D Jeśli to Twoje dzieła - popracuj nad stylem jazdy. :wink:
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

12 Lip 2007, 21:59

Większosc nie moje-często inne osoby jezdzą tym autem. Da sie cos z tym zrobic za niewielkie pieniądze?
    maciek225
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 22:06

w sklepach sa specjalne pasty od rys..
    erylo
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 22:07

Jak juz je zatuszujesz to obwiaz samochod oponami dookola.. wtedy bedzie bezpieczny :P:P
    erylo
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator LPG
      Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...

12 Lip 2007, 23:04

Hm, dobry zwyczaj :arrow: nie pożyczaj :!: A co do rys to są pasty, kredki i wiele innych cudnych wynalazków, jedne działają lepiej, inne gorzej... Jeśli masz już większe zarysowanie, możesz się pokusić o oryginalny próbnik konkretnego koloru dla Twojego samochodu i też próbować ręcznie to ładnie jak Da Vinci zajechać :wink:
    Ja też mam trochę rys i w sumie się nimi specjalnie nie przejmuję... Na lusterkach też lakieru prawie wcale nie ma... To wszystko oczywiście nie moje dzieła, tylko poprzedni właściciele i inni użytkownicy parkingu Tesco Copdock, którzy nie zawsze umieją parkować w wąskich przestrzeniach....
    DFireCrow

13 Lip 2007, 07:29

Polecam sposób "na zamaskowanie" :D

Bierzesz naklejkę (czasami długo się szuka dakich dużych) i naklejasz na rysę i gotowe... Np:

-> strona prawa:

-> strona lewa:

:mrgreen:

PS.: No i są jeszcze firmy, które są skłonne za te naklejki płacić!
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

13 Lip 2007, 10:09

Fourup! Genialne!!! Ja tak chyba też tak zrobię!!! Po powrocie ze Szkocji okleję się reklamą lokalnego klubu Tae Kwon Do :mrgreen:
    DFireCrow