Zarysowania i zadrapania karoserii

11 Lip 2007, 23:27

Witam. Mam problem. Od ok 1 roku jestem posiadaczem nowej laguny - kolor brąz kasztanowy. Niestety na koncie mam juz pare zarysowan. Są też zadrapania na zderzakach i tam widać szary plastik. Chcialbym jak najdluzej utrzymac swoje autko w dobrym stanie wizualnym, więc co mam zrobic aby te rysy i zadrapania usunąć?
maciek225
Nowicjusz

• 12 Lip 2007, 13:50

Moim zdaniem powinenes udac sie do lakiernika:)
    erylo
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 16:28

:D Jeśli to Twoje dzieła - popracuj nad stylem jazdy. :wink:
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

12 Lip 2007, 21:59

Większosc nie moje-często inne osoby jezdzą tym autem. Da sie cos z tym zrobic za niewielkie pieniądze?
    maciek225
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 22:06

w sklepach sa specjalne pasty od rys..
    erylo
    Nowicjusz

12 Lip 2007, 22:07

Jak juz je zatuszujesz to obwiaz samochod oponami dookola.. wtedy bedzie bezpieczny :P:P
    erylo
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
      Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...
      Diesel i rozruch silnika w zimie
      Problemy z uruchomieniem silnika w zimie, najczęściej mają posiadacze samochodów z silnikiem Diesla. Dlaczego? Ponieważ zazwyczaj zaniedbują swój samochód już w okresie jesiennym. Ale od początku...

12 Lip 2007, 23:04

Hm, dobry zwyczaj :arrow: nie pożyczaj :!: A co do rys to są pasty, kredki i wiele innych cudnych wynalazków, jedne działają lepiej, inne gorzej... Jeśli masz już większe zarysowanie, możesz się pokusić o oryginalny próbnik konkretnego koloru dla Twojego samochodu i też próbować ręcznie to ładnie jak Da Vinci zajechać :wink:
    Ja też mam trochę rys i w sumie się nimi specjalnie nie przejmuję... Na lusterkach też lakieru prawie wcale nie ma... To wszystko oczywiście nie moje dzieła, tylko poprzedni właściciele i inni użytkownicy parkingu Tesco Copdock, którzy nie zawsze umieją parkować w wąskich przestrzeniach....
    DFireCrow

13 Lip 2007, 07:29

Polecam sposób "na zamaskowanie" :D

Bierzesz naklejkę (czasami długo się szuka dakich dużych) i naklejasz na rysę i gotowe... Np:

-> strona prawa:

-> strona lewa:

:mrgreen:

PS.: No i są jeszcze firmy, które są skłonne za te naklejki płacić!
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

13 Lip 2007, 10:09

Fourup! Genialne!!! Ja tak chyba też tak zrobię!!! Po powrocie ze Szkocji okleję się reklamą lokalnego klubu Tae Kwon Do :mrgreen:
    DFireCrow