Zdarty lakier + wgniot w Passacie

09 Maj 2011, 16:24

Witam,
W ten weekend miałem nieprzyjemność bliskiego spotkania mojego Passata z klinkierowym murkiem. Nie byłem jeszcze u blacharza i chciałbym zapytać o poradę tutejszych specjalistów.
Lakier jest kompletnie zdarty i dodatkowo na drzwiach powstało wgniecenie. Nie wiem czy szukać nowych drzwi np. na allegro czy liczyć na uzdrowicielską moc blacharza bądź też lakiernika. Na zdjęciu widać mniej więcej co narobiłem. Orientuje się też ktoś jak może wyglądać cena naprawy?
Dziękuję z góry za udzielone porady.

Zdjęcie
Dwoogy
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

09 Maj 2011, 19:26

Zależy jakie to wgniecenie jak chcesz przy oszczędzić to zostaw te drzwi blacharz sobie spokojnie poradzi dodatkowo możesz trochę uszczknąć na lakierowaniu bo można pomalować tylko do listwy. A jak chcesz mieć bardzo dobry efekt to wymiana drzwi + lakierowanie ok 300zł
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS
    Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...