Witam. Mam astre f z oryginalnym czarnym plastikowym zderzakiem (nie pomalowanym) i moje pytanie brzmi następująco. Czy moge ten zderzak pomalować czarnym matem w sprayu bez podkładu?? Jeżeli tak to w jaki sposób mam przygotować ten zderzak?? I czy moge to zrobić tym: Bardzo bym prosił o szybką odpowiedz i z góry dziękuje.
Witaj. Ten spray co pokazałeś jest przeznaczony do malowania zderzaków wiec powinien dać radę. Pytanie brzmi na ile czasu pozostanie w takim stanie jaki byśmy sobie życzyli. Generalnie gdy maluje się plastikowe elementy to należy użyć podkładu przeznaczonego do tworzyw sztucznych. Jednak dostępne są preparaty (lakiery) które są przeznaczone do bezpośredniego stosowania ta jak ten który pokazałeś. Więc bez problemu możesz pomalować nim zderzak. Co do przygotowania to najlepiej zdejmij zderzak z samochodu to umożliwi doskonałe dojście do każdego miejsca no i od razu likwiduje to problem obklejania i zabezpieczania reszty nadwozia. Jeśli są na nim jakieś zadry bądź odpryski czy cokolwiek co wystaje po za linie zderzaka to usuń to nawet przy użyciu noża. Następnie cały zderzak należało by zmatowić papierem ściernym. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie jakiej gradacji użyć ale ja osobiście wybrałbym coś w przedziale 150-250. Po zmatowieniu i wygładzeniu oczyść powierzchnię zmywaczem. Po wyschnięciu przejdź do malowania. Nie maluj w pełnym słońcu. Najlepiej było by malować pod dachem by żadne pyłki ani nic nie poprzyklejało się do mokrego lakieru. Później poczekaj około godziny na wyschnięcie pierwszej warstwy lakieru i pomaluj ponownie. Dwie warstwy powinny dobrze pokryć zderzak i efekt powinien być zadowalający. W razie jakiś pytań albo wątpliwości pisz ja zawsze służę pomocą.
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Porównanie żarówek PY21W chrome do kierunkowskazów - Philips vs Osram Kierunkowskazy muszą świecić światłem pomarańczowym ale nie zawsze podoba nam się pomarańczowa poświata w lampie od takiej żarówki i co wtedy możemy zrobić? Wyjściem i rozwiązaniem tego są żarówki tzw. chrome ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.