Złomowanie Auta

01 Lip 2013, 19:34

Witam. Mam taki problem. Kupiłem jakis miesiac temu auto, jakim jest FSO polonez. niestety po 2 tygodniach poszła uszczelka pod glowica, pomka paliwa rozrusznik i kilka innych rzeczy. a wczoraj jeszcze ktos wgniótł mi maske... i tak, auto nie jest jeszcze przerejestrowane. facet od ktorego auto odkupiłęm wycofał swoje OC i musze zaplacic jeszcze 300zł. Wiec, postanowiłem zezłomować auto. i tu pytanie. czy moge to zrobic tak od razu, czy auto trzeba rozbierać na czesci. jakies koszty musze poniesc w zwiazku ze złomowaniem? No i co z tym OC, bo nie bardzo mam z czego to zaplacic. Pozdrawiam. Marcin
sobol03
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 02 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: FSO Polonez
Silnik: 1.6 GLE 106KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1994

26 Sty 2014, 13:44

Poszukaj firmy, która skupuje samochody powypadkowe i proponuje stawki za uszkodzone pojazdy w zależności od stanu i rocznika. Ważne żeby taka firma przyjmowała pojazdy zgodnie z ustawą z dnia 20 stycznia 2005 r. o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji. No i co istotne powinna wystawiać odpowiednie zaświadczenie o złomowaniu umożliwiające wyrejestrowanie pojazdu, oraz rozwiązanie umowy z aktualnym ubezpieczycielem.
Moderowano przez MotoAlbercik. Powód - reklama.
niegazowany
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 06 2005
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: FordFiesta
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi Urban Concept Spyder - samochód studyjny
    Samochód studyjny Audi Urban Concept Spyder, gwiazda Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej w 2011 r. we Frankfurcie, stanowi konkretną propozycję dla mobilności jutra. W swoich założeniach przeznaczony jest dla nowoczesnego ...