Złomowanie pojazdu

01 Gru 2020, 23:32

Witam wszystkich zakupilem auto doslownie za grosze potrzebowalem je doslownie na 3 miesiace z racji pandemi nie moglem go zarejestrowac odrazu na siebie i teraz wyszedl problem, miedzy mna a wlascicielem wpisanym w dowod rejestracyjny bylo jeszcze dwoch wlascicieli. Wlasciciel ktory jest w dowodzie sprzedal pojazd wlascicielowi nr2 i zawiadomil wydzial komunikacji o zbyciu pojazdu wlasciciel nr2 po okolo 6 miesiacach sprzedal auto wlascicielowi nr3 ten po roku sprzedal pojazd mi. Mam ciaglosc umow lecz umowa miedzy nr2 a 3 nie jest orginal lecz kopia, orginalu nie dostane bo gosc nie zyje, bez orginalu auta nie zarejestruje wiec mam pytanie czy moge to auto zezlomowac bez ponoszenia jakich kolwiek konsekwencji. Dodam ze oc mam na siebie oraz zaplacony podatek za auto
Lukasz1991020
Obserwowany

02 Gru 2020, 01:22

Do oddania samochodu na złom będziesz potrzebował takich dokumentów:
1. Twój dowód osobisty.
2. Dowód rejestracyjny.
3. Umowa kupna-sprzedaży.
4. Wpis do ewidencji działalności gospodarczej w przypadku pojazdu zarejestrowanego na firmę.

Tp chyba wszystkie wymagane dokumenty jak będziesz to robił sam tzn. będzie to robił właściciel auta. Zobacz sobie jeszcze tu zlomowanie-nieprzerejestrowanego-auta-vt51588.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Gru 2020, 10:17

Kopia nie jest ważnym dokumentem więc może być problem ze złomowaniem ale myślę że znajdzie się ktoś kto przymknie na to oko.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Gru 2020, 20:40

A czy musze zglosic zlomowanie pojazdu w wydziale komunikacji jesli tak to czy posiadajac kopie umowy miedzy drugim a trzecim wlascicielem nie bede mial problemu z wyrejestrowaniem auta
Lukasz1991020
Obserwowany

02 Gru 2020, 22:02

Musisz zdać tablice w wydziale komunikacji
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - oszałamiający design
    "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...